REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per pirmąjį šių metų ketvirtį automobilių gamintojas „Porsche AG“ pardavė 4,5 proc. daugiau automobilių nei per tokį patį laikotarpį praėjusiais metais – iš gamyklų išriedėjo 38 663 „Porsche“ automobiliai. Penktadaliu taip pat augo „Porsche AG“ pajamos, kurios pasiekė 3,93 mlrd. eurų, o pelnas padidėjo 22 proc. iki 698 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

„Porsche AG“ komandoje, kurioje dar prieš trejus metus dirbo 13 tūkst. darbuotojų, šiandien dirba daugiau nei 20 tūkst. profesionalų.

REKLAMA

„Porsche AG“ valdybos narys finansams ir IT Lutz Meschke akcentavo, kad bendrovės uždarbio potencialą atspindi aukštas pardavimų grąžos koeficientas – 18 procentų. Tačiau L. Meschke pažymėjo, kad „Porsche“ turės pakelti nuolat augančių darbo jėgos kainų naštą ir nurašymus, susijusius su naujojo „Macan“ modelio gamos gamybos pradžia.

„Numatome daug investuoti, kad mūsų automobiliai atitiktų naujausius CO2 taršos reikalavimus ir planuojame dideles investicijas į gamyklų Zufenhauzeno, Leipcigo ir Weissacho modernizavimą. Tačiau manant, kad pardavimai Europoje toliau stabilizuosis nepaisant struktūrinių problemų, mažiausias mūsų 2014 finansinių metų tikslas – pasiekti pelną, panašų į praėjusių metų“, – sakė L. Meschke.

REKLAMA
REKLAMA

„Porsche AG“ valdybos pirmininkas Matthias Müller pažymėjo, kad per ateinančius finansinius metus gamintojas į veiklos vystymą investuos daugiau nei 1 mlrd. eurų. „Visas mūsų dėmesys skirtas tesėti savo pažadą – klientams siūlyti sportiškiausius ir labiausiai technologiškai pažengusius automobilius mūsų segmentuose ilguoju laikotarpiu. Degalų suvartojimo mažinimas ir atsakingas išteklių naudojimas yra neatskiriamos „Porsche“ strategijos dalys“, – aiškino M. Müller.

Matthias Müller taip pat patvirtino, kad gamintojas planuoja augimą didžiausiose gamintojo rinkose – JAV ir Kinijoje. „Manau, kad „Porsche“ pardavimai ir toliau augs 2014-aisiais finansiniais metais. Papildomą augimą mums suteiks „Macan“ modelio pristatymas“, – kalbėjo M. Müller.

Stabiliai didėjantis darbuotojų skaičius atspindi „Porsche“ augimo strategiją. Kovo 31-osios duomenimis „Porsche“ dirbo 20 416 darbuotojų – 15 proc. daugiau nei prieš metus. Vien per pirmą ketvirtį „Porsche“ įdarbino 960 žmonių – daugiausiai Leipcigo gamykloje, kur gaminamas naujasis „Macan“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų