REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrasis didžiausių Lietuvoje plento dviračių varžybų, „Bigbank plento taurės 2014”, etapas vyks jau šį sekmadienį, gegužės 11 d., Kaune. Pirmasis varžybų etapas Birštone pritraukė rekordinį dalyvių skaičių – 200 profesionalių sportininkų ir tiek pat dviratininkų mėgėjų, tad organizatoriai gausaus dalyvių skaičiaus tikisi ir Kaune, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir pirmajame etape, Kaune dviratininkai gali registruotis ilgajai arba trumpajai distancijoms, kurios skiriasi ratų skaičiumi žiedinėje trasoje. Dalyvauti varžybose gali tiek profesionalai, tiek dviratininkai mėgėjai.

REKLAMA

Varžybų iniciatorius pastebi, kad Kauno trasa visuomet pasižymėjo dviratininkų mėgėjų gausa, tad šį savaitgalį antrajame etape tikimasi sulaukti per 800 dalyvių.

„Pirmajame varžybų etape Birštone sulaukėme beveik keturis kartus daugiau dalyvių, nei pernai. Itin nustebino augančios dviratininkų mėgėjų gretos – ilgojoje distancijoje besivaržančių profesionalių sportininkų kasmet sulaukiame beveik tiek pat, bet mėgėjų kiekvienais metais daugėja. Šiemet jų ypač daug, ir tai lemia ne vien ankstyvas pavasaris bei atšilęs oras – pastebime ir geresnius nei pernai varžybų rezultatus“, - teigia „Bigbank plento taurės 2014“ iniciatorius Deividas Vileniškis.

REKLAMA
REKLAMA

Antrojo „Bigbank plento taurės 2014” etapo varžybų trasa siekia 8 km ir driekiasi vaizdingu Nemuno šlaitu šalia miesto centro. Varžybų startas ir finišas numatytas ant M. K.Čiurlionio tilto centro pusėje.

Antrasis „Bigbank plento taurės 2014“ varžybų etapas gerokai skirsis nuo pirmojo: Kauno trasoje yra platus plentas, todėl juo dviratininkai gali važiuoti greta ir vienas kitą laisvai lenkti. Taip pat antrajame etape dviratininkams teks įveikti įkalnę ir tiltą, kuriuo važiuojant papildoma kliūtimi tampa šoninis vėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Vileniškio teigimu, Kauno žiedinė trasa varžyboms buvo parinkta specialiai didesnė ir sudėtingesnė nei Birštono. Birštono trasa buvo numatyta lyg apšilimas, o Kaune 100 km distanciją apsunkina platėjančios trasos vietos.

Šiuo metu vykdoma registracija į antrąjį „Bigbank plento taurės 2014“ etapą. Registruotis į varžybas galima internetu (www.dviraciusportas.lt) arba renginio vietoje. Taip pat galima registruotis ir į trečiąjį etapą, kuris vyks Vilniuje, birželio 1 d.

„Bigbank plento taurė 2014“ yra vienintelės plento dviračių varžybos, vykstančios visos šalies mastu. Šiemet šeši varžybų etapai numatyti Birštone (04 27), Kaune (05 11), Vilniuje (06 01), Šiauliuose (07 27), Kačerginėje (08 10) ir Vilniuje (09 13).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų