REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viso Eurovizijos dainų konkurso metu prie pat "B&W Hallrena" arenos spaudos centre kasdien dirba virš tūkstančio žiniasklaidos atstovų. Pastarieji dalyvauja spaudos konferencijose, interviu bei stebi tiesiogines repeticijų bei pusfinalių transliacijas.

Viso Eurovizijos dainų konkurso metu prie pat "B&W Hallrena" arenos spaudos centre kasdien dirba virš tūkstančio žiniasklaidos atstovų. Pastarieji dalyvauja spaudos konferencijose, interviu bei stebi tiesiogines repeticijų bei pusfinalių transliacijas.

REKLAMA

Spaudos centre žurnalistai ne tik stebi, bet ir aptaria labiausiai įsiminusius pasirodymus. Vienas iš tokių, pasirodo, buvo ir lietuvių atlikėjos Vilijos Matačiūnaitė - žurnalistai prieš pat antrąjį pusfinalį aptarinėjo dainą "Attention" bei originalų pasirodymą po pusfinalio repeticijos.

Agresyvūs dainos žodžiai

Žurnalistai vienareikšmiškai sutiko, kad Vilijos pasirodymas – efektingas ir įdomus. Dažnas spaudos atstovas vis dėlto paminėjo išvaizdžius žmones bei agresyvų pasirodymą. „Manau, kad tai yra moderni, šiuolaikiška daina, kurią atlieka puikiai atrodanti Vilija, o jai scenoje pritaria išvaizdus jaunas vyras“, - teigė vokietis Christian Kother. „Mano uošvė yra kilusi iš Lietuvos, tad šiltus jausmus jaučiu Jūsų kraštui ir jūsų pasirodymui tikrai nesu abejingas. Tačiau, turiu pripažinti, man daug labiau prie širdies buvo Evelinos Sašenko pasirodymas“, - savo žiniomis stebino žurnalistas, pridurdamas, kad tiek Vilija, tiek scenoje pasirodantis Šarūnas Kirdeikis yra puikūs šokėjai.

Anot Christiano kolegos, žurnalisto iš Austrijos, Vilijos dainos žodžiai pernelyg agresyvūs ir gali būti suprantami netiesiogiai.

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalistai iš Italijos bei Prancūzijos, paklausti apie Vilijos pasirodymą, taip pat teigė, jog dainos žodžiai bei pasirinktas sceninis įvaizdis yra pernelyg agresyvūs. „Man atrodo, kad daina – agresyvi, o žodžius bei melodiją yra sunku atsiminti. Manau, kad daugelis atsimena priedainio skambesį bei pavadinimą, tačiau nieko daugiau“, - teigė Taelman, dirbantis viename didžiausių Prancūzijos Eurovizijos tinklaraščių bei Olivier iš Italijos.

REKLAMA

Kostiumai – neįprasti, tačiau prisimenami

Italas Gianchino, pakalbintas apie Lietuvos pasirodymą, pirmiausiai paminėjo kostiumus. „Kostiumai iš tiesų įdomūs, neįprasti ir juos ko gero prisimena kiekvienas, stebintis Euroviziją“, teigė žurnalistas, pridurdamas, kad jo nuomone, vis dėlto, kostiumai galėtų labiau atspindėti skleidžiamą žinutę. „Vilijos daina turi gilią prasmę, kurios pasirinktas scenos įvaizdis tikrai neatspindi“. Jam pritarė ir žurnalistas iš Graikijos, „Lietuvos dainai trūksta melodingumo.

Nors Vilija ir iš tiesų simpatiška moteris, bet sceninis įvaizdis su nuogu pilvu tikrai nesiunčia žinutės apie pagarbą moteriai“, teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Prognozės nieko gero nežada

Žurnalistai nesiryžo prognozuoti, ar Vilija pateks į finalą. Vienintelis Austrijos atlikėjo Conchitos Wurst gerbėjas iš Vokietijos mąstė pozityviai, „Norėčiau tikėti, kad Vilija pateks į finalą. Jos skleidžiama žinutė stipri ir svarbi, bet viskas žiūrovų rankose“, - mąstė žurnalistas bei Eurovizijos fanas ir Vokietijos.

Belieka tik stebėti pusfinalio pasirodymą, transliuojamą už valandos ir įsitikinti ar visgi Europa suprato Vilijos skleidžiamą žinutę.

Nepaisant pakankamai negatyvių vertinimų, Lietuvos atstovė atrodė atsipalaidavusi ir pasiruošusi pusfinaliui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų