REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

V. Adamkaus patarimas visiems dėl Georgijaus juostelių

Šiemet Lietuvoje pergalės prieš nacizmą ženklas - Georgijaus juostelės - tapo įtampą keliančiu simboliu, nes tokias juosteles nešioja ginkluoti Rytų Ukrainos separatistai, siekiantys prievarta prijungti dalį Ukrainos prie Rusijos.

Prezidentas Valdas Adamkus siūlo žmonėms jas tiesiog ignoruoti.

„Mano patarimas yra visiems, net ir Rusijoje gyvenantiems žmonėms, kurie rimtai galvoja ir dar nėra pasidavę Rusijos propagandai, spjauti į tas visas juosteles – ignoruoti jas, nerodyti spaudos dėmesio, ir savaime tai mirs. Jeigu pradėsime savo tarpe tas juostele reklamuoti ir kelti sąmyšį, tai dvejojančių atsiras daugiau“, - „Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“ ketvirtadienį sakė V. Adamkus.

„Mano patarimas – stebėti įvykius, ten, kur galima, užimti aiškią poziciją priešinantis ir aiškiai kalbantis apie rusų agresiją. Nėra čia ko bijoti. Pasaulis organizuojasi, Rusija turi atkreipti dėmesį. Putinas jau susvyravo – pažiūrėsim, ką jis darys. Ar tai yra naujas Rusijos blefas, ar ji tikrai susirūpinusi, kad peržengė visas tarptautines sutartis ir sveiką protą“, - tęsė V. Adamkus.

Pasak jo, Rusija agresyviai bando pakartoti 1939 metų scenarijų, tačiau viliasi, kad Europa atsilaikys, o ir pats Kremlius atsipeikės.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų