REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Trakai netrukus garsės ne tik kibinais ir irklavimo varžybomis, bet ir bėgimo virusu. Gegužės 11 dieną čia vyks antrosios „General Financing Trakų pusmaratonio“ varžybos, kur rengiasi dalyvauti kone visas Lietuvos bėgimo elitas.

REKLAMA
REKLAMA

Olimpietės Rasa Drazdauskaitė ir Živilė Balčiūnaitė rengiasi bėgti pusę maratono, Remalda Kergytė ir Vaida Žūsinaitė kovos 10,5 rungties trasoje, iš vyrų dalyvaus mūsų šalies bėgimo lyderiai Valdas Dopolskas ir Justinas Beržanskis. Šiais metais prizinis fondas itin masinantis – 15 tūkst. litų.

REKLAMA

Tiesa, lietuviams konkurenciją sudarys itin stiprūs bėgikai iš užsienio šalių. Pernai užsieniečių buvo iš 12 valstybių, šįmet svečių laukiama iš 15 užsienio šalių. Tarp jų dauguma iš Lenkijos ir Baltarusijos, tačiau bus ir iš tolimųjų Japonijos bei Naujosios Zelandijos.

Kaip teigė „Trakų pusmaratonio“ organizatorius ir direktorius Evaldas Martinka, šįmet Trakuose dalyvių skaičius turėtų kirsti 2000 ribą.

„Trakai – mažas miestas, todėl kol kas stengiamės dalyvių skaičiumi augti palaipsniui. Niekas nenorės bėgti ir bus daug neigiamų emocijų, jei susirinks daugybė dalyvių, kurie nesutilps siaurose gatvėse ir bus priversti stoviniuoti kamščiuose“, - kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Trakų pusmaratonio dalyviams šįmet teks įveikti ne keturis, o du ratus. Trasą organizatoriai parinko itin gražią kraštovaizdžiu – 70 proc. jos driekiasi palei ežerą ir kone visąlaik matyti gražuolė Trakų pilis. Bėgikai per vieną ratą įveiks ir du tiltus.

Organizatoriai patikino, kad ši trasa tinkama rekordams gerinti, o tuo ketina pasinaudoti ir V. Žūsinaitė. Daugelio bėgimų Lietuvoje nugalėtoja šįmet jau dukart gerino asmeninį 10 km rekordą ir neketina sustoti. „Norėtųsi geresnio rezultato. Stengsiuosi aplenkti Vėją“, - juokėsi V. Žūsinaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Romo Sausaičio auklėtinė teigė, kad pagrindinis jos šių metų taikinys – Europos lengvosios atletikos čempionatas. „Ketinu įvykdyti normatyvą 3000 bėgimo su kliūtimis ir dalyvauti Europos pirmenybėse. Vis tiek lieku stadionu bėgikė“, - sakė ji.

Trakų pusmaratonis šįmet pristato naujovę – laikiną vaikų darželį, kuris veiks renginio metu. Žaidimų ir pramogų mažiesiems sugalvos „Mini darželių“ kolektyvas.

2014 metų „Trakų pusmaratonis“ skirtas Lietuvos narystės Europos sąjungoje dešimtmečiui paminėti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų