REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija vykdo visos kariuomenės mokymus: branduolinės pajėgos yra nuolatinėje kovinėje parengtyje

Išbandė ir tarpžemyninę balistinę raketą „Topol“ (papildyta 15.25)

(papildyta 15.25) Rusijos branduolinės pajėgos – nuolatinėje kovinėje parengtyje, sako gynybos ministras

(papildyta 15.25) Rusijos branduolinės pajėgos – nuolatinėje kovinėje parengtyje, sako gynybos ministras

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu ketvirtadienį pareiškė, kad šalies branduolinės pajėgos sausumoje, jūroje ir ore yra nuolatinėje kovinėje parengtyje, prezidentui Vladimirui Putinui tikrinat, kaip vyksta karinės pratybos, surengtos tęsiantis krizei Ukrainoje.

REKLAMA

„Mūsų branduolinė triada yra palaikoma nuolatinėje kovinėje parengtyje, vykdomas jos planinis aprūpinimas šiuolaikiniais raketiniais kompleksais, pasižyminčiais padidintais koviniais pajėgumais“, – Rusijos naujienų agentūros citavo S.Šoigu pokalbį su V.Putinu, vykstant karinėms pratyboms.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį prižiūrėjo raketų paleidimo bandymus per karines pratybas, rengiamas visoje Rusijoje pergalės Antrajame pasauliniame kare iškilmingo minėjimo išvakarėse.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos kariuomenė paleido tarpžemyninę balistinę raketą „Topol“, galinčią nešti branduolinius užtaisus, iš šiaurinio Plesecko raketų poligono, taip pat „kelias“ trumpesnio nuotolio raketas iš Šiaurės ir Ramiojo vandenyno laivynų povandeninių laivų, naujienų agentūros citavo gynybos pareigūnus.

Per kitas pratybas neįvardytoje vietoje vakarų Rusijoje buvo paleistos „oras žemė“ tipo raketos iš strateginių bombonešių Tu-95.

„Atliekame Rusijos ginkluotųjų pajėgų parengties bandymus. Apie juos buvo paskelbta pernai lapkritį“, – prezidentas sakė žurnalistams Gynybos ministerijoje, stovėdamas greta gynybos ministro Sergejaus Šoigu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiose pratybose dalyvaus visų rūšių ginkluotosios pajėgos visoje šalyje“, – pridūrė V.Putinas.

Mokymai, kuriuose taip pat dalyvaus sausumos ir oro pajėgos bei artilerija, vyksta per buvusių Sovietų Sąjungos respublikų saugumo bloko viršūnių susitikimą.

Vienas šaltinis kariuomenėje sakė, kad tos pratybos nesusijusios su įvykiais Ukrainoje.

Tuo tarpu į Lamanšo sąsiaurį įplaukė Šiaurės laivyno kovinė grupė, vadovaujama lėktuvnešio „Admiral Kuznecov“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų