REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos šachmatų federacijos vadovybė organizuos visuotinį susirinkimą, kuriame bus sprendžiama dėl kandidato į FIDE prezidento postą palaikymo. Anot Lietuvos šachmatų federacijos prezidento Aleksandro Černovo, visi svarbūs šachmatų bendruomenei sprendimai visuomet buvo, yra ir bus sprendžiami tik diskusijų keliu ir maksimaliai skaidriai, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuo pat darbo federacijoje pradžios siekiau įnešti daugiau skaidrumo, aiškumo ir pagrįstumo bei atvirumo visuose federacijos sprendimuose. Tad toks žingsnis yra savaiminis ir visiškai natūralus“, - sako Lietuvos šachmatų federacijos vadovas A. Černovas.

REKLAMA

Be sprendimo, kurį kandidatą palaikyti FIDE vadovo rinkimuose, visuotiniame Lietuvos šachmatų federacijos narių susirinkime bus aptarti ir kiti klausimai, susiję su šachmatų sporto plėtra bei populiarinimu Lietuvoje, o taip pat šios sporto šakos integracija į švietimo sistemą.

„Galutinė darbotvarkė bus pabaigta jau artimiausiu metu. Turime kartu priimti ir kitus sprendimus, itin reikšmingus mūsų sporto šakai“, - sako A. Černovas.

REKLAMA
REKLAMA

Praeitais metais Lietuvos šachmatų federacijai pavyko pasirašyti susitarimą su visomis pagrindėmis šalies partijomis dėl šachmatų integracijos į mokyklas, o šiuo metu atliekama studija, kaip tai galima būtų įgyvendinti kuo paprasčiau.

Visuotinis Lietuvos šachmatų federacijos narių suvažiavimas planuojamas liepos mėnesio pabaigoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų