REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinis verslo ir finansų žurnalas „Global Finance“ paskelbė geriausias 2014 metų vertybinių popierių saugojimo paslaugas teikiančias pasaulio bendroves. Lietuvoje geriausiu vertybinių popierių saugotoju šiemet išrinktas SEB bankas. Tokio paties pripažinimo sulaukė ir SEB bankai Latvijoje, Estijoje, Švedijoje bei Danijoje, o SEB grupė išrinkta ir Šiaurės šalių regiono geriausia vertybinių popierių saugotoja.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiamės, kad SEB banko vertybinių popierių saugojimo paslaugos įvertintos tarptautiniu mastu. Šis pripažinimas mus skatina ir toliau siekti išlaikyti aukštą vertybinių popierių saugojimo paslaugų kokybę, stengtis, kad jos atitiktų mūsų klientų lūkesčius ir poreikius“, - sako SEB banko prezidento pavaduotojas Verslo bankininkystės tarnybos direktorius Aivaras Čičelis.

REKLAMA

Nugalėtojus rinko „Global Finance“ žurnalo redakcija ir žurnalistai, atsižvelgdami į finansų ekspertų rekomendacijas. Vertinant buvo atsižvelgta į keletą kriterijų: ryšius su klientais, paslaugų kokybę, konkurencingą kainą, sklandų darbą su išimtiniais atvejais, technologines platformas, pooperacinius atsiskaitymus, veiklos tęstinumo planus ir vietinių reguliavimo mechanizmų bei praktikos išmanymą.

Geriausi žurnalo „Global Finance“ vertybinių popierių saugotojai skelbiami jau dvylika metų iš eilės. Populiarus finansų specialistams ir šia sritimi besidomintiems skaitytojams skirtas žurnalas „Global Finance" yra leidžiamas nuo 1987 metų. Žurnalas turi apie 50 tūkst. prenumeratorių ir apie 284 tūkst. skaitytojų 158-iose pasaulio šalyse. Dauguma jų — įmonių ir institucijų vadovai bei finansų specialistai.

REKLAMA
REKLAMA

Vertybinių popierių saugojimo paslauga (angl. Custody) – tai kliento (investuotojo) įsigytų vertybinių popierių apskaita ir priežiūra siekiant užtikrinti tikslų kliento vertybinių popierių pavedimų atlikimą laiku. Vertybinių popierių turėtojui bankas gali paskirstyti gautas pajamas, padėti susigrąžinti mokesčius, atlikti svarbių įvykių skelbimo priežiūrą ir apskaitą, atstovauti vertybinių popierių savininko teisėms akcininkų susirinkimuose, rengti ataskaitas ir tenkinti kitus kliento prašymus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų