REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

R. Meilutytė sieks plaukimo „Grand Slam“

Rūta Meilutytė Europos čempionato aukso sieks tik 50 m krūtine rungtyje, o prieš tai gins Lietuvos garbę jaunimo vasaros olimpinėse žaidynėse Nandzinge

REKLAMA
REKLAMA

Olimpinė ir pasaulio čempionė Rūta Meilutytė, debiutuodama Europos čempionate 50 m baseine, nesieks susižerti kuo daugiau trofėjų.

REKLAMA

Lietuvė kartu su treneriu Jonu Ruddu nusprendė, jog rugpjūtį Berlyne vyksiančiose žemyno pirmenybėse dalyvaus tik vienoje rungtyje - 50 m krūtine. Į Vokietijos sostinę 17-metė sportininkė atskris iš Kinijos likus vos 4 dienoms iki starto. Tuo tarpu Nandzinge ji rungsis keliose distancijose. Pasak J.Ruddo, toks sprendimas leis iškovoti aukso medalius abejose varžybose ir visi - tarp jų ir sportininkę remiantis Lietuvos tautinis olimpinis komitetas - bus patenkinti, o R.Meilutytė atsisveikins su karjera jaunimo varžybose. "Rūta nuo to laiko dalyvaus tik suaugusiųjų varžybose ir tai leis jai lengviau planuoti savo žingsnius", - teigė treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausia Lietuvos sportininkė jau yra iškovojusi beveik visus šiuo metu įmanomus titulus. Jos kolekcijoje nėra tik Europos čempionato olimpiniame baseine ir jaunimo olimpinių žaidynių medalių. "Liko tik dvi neužpildytos lentynos. O žvelgiant į 50 m baseino suaugusiųjų varžybas, Rūta neturi tik Europos čempionato medalio. Tai tarsi plaukimo "Grand Slam". Mes suprantame, kad ji nesportuos amžinai, todėl Rūta norėtų patekti tarp tų, kurie pasiekė kažką tikrai ypatinga", - sakė J.Ruddas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų