REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė pasirašė sutartis su savivaldybėmis dėl Vietos bendruomenių savivaldos 2013–2015 metų programos lėšų paskirstymo. Visose 60 Lietuvos savivaldybių bendruomenės savo reikmėms šiemet galės panaudoti 8 mln. litų proporcingai paskirstytą sumą, kurią skiria Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Šios lėšos skiriamos skatinant bendruomenes visoje Lietuvoje aktyviai dalyvauti priimant sprendimus dėl lėšų panaudojimo, tenkinant vietos bendruomenių viešuosius poreikius. Nuo 2012 metų Vietos bendruomenių tarybos, bendradarbiaudamos su savivalda, skyrė daug dėmesio viešųjų erdvių tvarkymui, bendruomenės telkimui, pagalbai silpniausiems. „Matome, kad programa tikrai pasiteisina. Ji ne vien padeda sutvarkyti gyvenviečių, mikrorajonų viešąsias erdves, organizuoti vaikų užimtumą, aplinką pritaikyti neįgaliesiems, bet svarbiausia - ši programa skatina bendruomenes telktis ir kartu atsakingai spręsti, ko jiems tais metais labiausiai reikia“, - pastebėjo socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

REKLAMA

Programa įgyvendinama, siekiant Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos strateginio tikslo – bendruomenių ir nevyriausybinių organizacijų partnerystės su valstybės ir savivaldybių institucijomis, jų plėtros ir aktyvaus dalyvavimo bendruomenei naudingoje veikloje.

„Jei norime paskatinti regionuose žmones pasilikti ar kurtis naujai, pradėti verslą, turime suprasti, kad labai daug priklauso nuo pačios aplinkos, gyventojų sutelktumo ir infrastruktūros toje vietovėje. Veiklūs žmonės pritraukia kitus veiklius ir vietos gyvenimo kokybe besirūpinančius žmones, todėl tikiu, kad mūsų ministerijos kuruojama programa svariai prisideda prie regionų atgaivinimo,“ – sakė ministrė A. Pabedinskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų