REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarp užsienio žvaigždžių ypač populiarios tobulėjimo programos „The Duke of Edinburgh‘s International Award“ (DofE) apdovanojimai bus įteikti ir Lietuvos jaunimui, išdrįsusiam išeiti už komforto zonos ribų ir tobulėti sporto, meno ir savanoriškos veiklos srityse.

REKLAMA
REKLAMA

DofE apdovanojimų programa, sukurta Edinburgo hercogo princo Filipo ir garsaus alpinisto John Hunt iniciatyva, pasaulyje įgyvendinama daugiau nei 50 metų, o Lietuvoje vykdoma nuo 2006-ųjų. Šiais metais programa atsinaujina visame pasaulyje ir pristato ilgamete patirtimi išgrynintą jaunimo pasiekimų pripažinimo sistemą, papildytą išmaniosiomis technologijomis. Jau nuo 2014-ųjų rudens DofE apdovanojimų programos dalyviai ir Lietuvoje galės naudotis elektroninio mokymosi porfelio sistema, kuris padės pripažinti jaunimo neformalaus mokymosi rezultatus.

REKLAMA

Jaunimas ugdosi ne tik mokykloje, bet ir skirdamas laiko savo hobiams, sportuodamas, savanoriaudamas. Mūsų tikslas – pripažinti jaunimo savaiminio ir neformaliojo mokymosi rezultatus apdovanojant juos bronzos, sidabro arba aukso ženkleliais. Šie ženkleliai yra palankiai vertinami darbdavių užsienyje, taip pat stojant į universitetus Jungtinėje Karalystėje. Smagu, kad DofE apdovanojimų ženkleliai tampa atpažįstami ir Lietuvoje.“ – sakė DofE apdovanojimų nacionalinė vadovė Inga Čėsnaitė.

REKLAMA
REKLAMA

DofE apdovanojimų programa gerai žinoma net 140-yje pasaulio šalių, joje jau sudalyvavo daugiau nei 8 milijonai jaunų žmonių. Programa yra populiari tarp užsienio žvaigždžių, jaunystėje joje dalyvavo verslininkas Tim Campbell, aktorius Brian Blessed, dukart olimpinė bėgimo čempionė Dame Kelly Holmes. Kembridžo kunigaikštienė Kate Middleton, būdama 18-os ir dalyvaudama DofE apdovanojimų programoje aktyviai leido laisvalaikį sportuodama ir tobulino užsienio kalbų įgūdžius, o jos pasiekimai buvo įvertinti aukso ženkleliu.

„Dalyvaudami DofE apdovanojimų programoje jaunuoliai išsikelia asmeninio tobulėjimo tikslus ir atkakliai jų siekia padedami patyrusių mentorių. Pasiekę savo tikslų jauni žmonės apdovanojami ženkleliais. Džiaugiuosi, kad jau gegužės pabaigoje Didžiosios Britanijos ambasadoje vyksiančiame renginyje galėsime įteikti daugiau nei 60 ženklelių jaunuoliams iš visos Lietuvos.“ – teigė Inga Čėsnaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų