REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien, gegužės 7 dieną, Aplinkos ministerijoje organizuota spaudos konferencija dėl nelegalių vandens telkinių pakrančių tvėrimų. Joje pristatyta prasidėjusi akcija „Tvora“. Simboliška, kad Spaudos atgavimo dieną į kovą su pažeidėjais kilo ne tik aplinkosaugininkai, bet ir profesinę šventę švenčiantys žurnalistai.

REKLAMA
REKLAMA

Konferenciją aplinkos ministras Valentinas Mazuronis ir viceministras Linas Jonauskas pradėjo pasveikindami susirinkusius žurnalistus su profesine švente.

REKLAMA

„Laikas neteisėtai užgrobtas vandens telkinių pakrantes sugrąžinti visiems Lietuvos žmonėms. Nežinau, kodėl tai nebuvo daroma 20 metų. Bet turime susitarti, kad sugrąžintose teritorijose elgsimės korektiškai ir gerbsime žemės sklypų savininkus“, – sakė aplinkos ministras V. Mazuronis. Pasak jo, ministerija nesiekia bausti ar papildyti valstybės biudžetą, bet siūlo geranoriškai susitarti ir padaryti pakrantes prieinamas, kad jos priklausytų visiems.

REKLAMA
REKLAMA

10 val. visoje šalyje prasidėjo pirmasis visuotinis akcijos „Tvora“ reidas, kurio metu aplinkosaugininkai su jiems talkinančiais žiniasklaidos atstovais tikrina, ar vandens telkinių pakrantės aptvertos nepažeidžiant reikalavimų, ar užtvėrimai nėra savavališki. Reide dalyvauja per 130 aplinkos apsaugos pareigūnų iš visų regionų aplinkos apsaugos departamentų. Planuojama patikrinti per 170 vandens telkinių ir daugiau kaip 700 privačių valdų.

Nuo gegužės 1 d. prasidėjo griežta savavališkų pakrančių užtvėrimų kontrolė, padidintos baudos. Pažeidėjai baudžiami už savavališką pakrančių užtvėrimą pažeidžiant vandens telkinių pakrančių ekologines funkcijas, vandens telkinių pakrančių gamtinį kraštovaizdį ir jo estetines vertybes, apsunkinus gyvūnų migraciją ir padarius kitą žalą aplinkai.

Nustatę žalos atvejus, aplinkos apsaugos pareigūnai surašys privalomuosius nurodymus, įpareigojančius asmenis pašalinti žalos aplinkai padarinius. Privalomojo nurodymo vykdymo terminas nebus ilgesnis kaip 2 mėnesiai. Jei per nurodytą terminą nepašalinami žalos aplinkai padariniai, bus apskaičiuojamas 500 Lt už tiesinį tvoros metrą žalos aplinkai dydis. Už kiekvieną mėnesį, kol nebus pašalinami žalos aplinkai padariniai, žalos dydis bus didinamas po 500 litų už 1 tiesinį tvoros metrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų