REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vytenis Radžiūnas, LRT.lt

Apartamentus pajūryje nuomojantys verslininkai teigia, kad šiemet poilsiausime panašiomis kainomis, kaip ir praėjusiais metais. Be to, pasak portalo LRT.lt pašnekovų, šiemet sumažėjo poilsiautojų iš Rusijos, tačiau paplūdimyje sutiksime daugiau baltarusių.

„Šiam atostogų sezonui verslininkai didesnių kainų pokyčių neplanuoja“, – portalui LRT.lt sako PrieJūros.lt reklamos specialistė Vaida Jurkėnienė.

Specialistė teigia pastebėjusi, kad vis daugiau nuomotojų iš Palangos pavasarį pasiūlo įvairių akcijų, kai jau šilta, tačiau dar nėra prasidėjęs sezonas. „Šiuo metu išsinuomoti geros kokybės dvivietį kambarį Palangoje galima už 70–80 Lt parai“, – skaičiuoja specialistė.

Tuo metu vidurvasarį keturių asmenų šeimai apsistoti Palangoje bute kainuos nuo 150 iki 400 litų už parą.

Tarp Palangos ir Šventosios, Kunigiškėse, įsikūrusios poilsiavietės savininkė Rasa Visockienė patvirtino, kad nuomos kainos išties išliko tokios pačios, kaip ir praėjusiais metais. Jos žiniomis, kai kurie verslininkai kainas netgi nuleido.

REKLAMA
REKLAMA

„Kalbėjau su kolegomis, daugelis pastebi, kad šiemet kambariai užsisakomi vėliau nei įprasta. Anksčiau jau lapkričio–sausio mėnesiais turėdavome nemažai užsakymų, o šiemet užsakoma gerokai vėliau, todėl daugelis nuomotojų kainų nekėlė, netgi pasiūlė nuolaidų, nors lietuviai turi daugiau pinigų nei praėjusiais metais“, – LRT.lt dėstė pašnekovė.

REKLAMA

Ši verslininkė, jau septintus metus nuomojanti apartamentus, neslepia, kad dėl vėlesnių klientų užsakymų ir pati nuleido kainas tam tikromis datomis.

„Pagrindiniai mūsų klientai yra rusai, baltarusiai bei lenkai. Rusai anksčiausiai pradeda planuotis atostogas, o šiemet jie neskubėjo užsisakyti apartamentų“, – kodėl verslininkai nekėlė nuomos kainų, atsakė R. Visockienė.

Skelbimų portalo PrieJūros.lt specialistė aiškina, kad nors šiemet į Lietuvos pajūrį atvyks mažiau rusų, tačiau esą padaugės baltarusių. Tai, anot V. Jurkėnienės, lemia įvykiai Ukrainoje bei ekonominė situacija savoje šalyje. „Nemažai baltarusių atostogaudavo Kryme, o dabar ieško alternatyvų ir renkasi Lietuvą“, – sako V. Jurkėnienė.

REKLAMA
REKLAMA

Panašios kainos į pernykštes liko ir Kuršių nerijoje. Štai Nidoje įsikūrusios vilos vadovė Elvyra Balčytienė teigia apskritai nekeičianti kainų jau aštuonerius metus. „Jos tokios pat. Gali užsikelti kainas ir sėdėti be darbo“, – trumpai drūtai sako moteris. Skelbimų portaluose matyti, kad Nidoje bei Juodkrantėje kainos yra panašios, kaip ir geresnių apartamentų Palangoje, o Preiloje bei Pervalkoje poilsis nameliuose šiek tiek pigesnis.

Stabilios kainos, palyginti su ankstesniais metais, laikosi ir kitame Kuršių marių krante. Kintuose įsikūrusios sodybos šeimininkė Ingrida Ežerskienė teigia apie kainų kėlimą nesvarstanti, o apsistoti parai žmogui čia kainuoja apie 30–50 Lt. Kainos už numerį šiame krašte pas įvairius nuomotojus svyruoja nuo 60 iki 150 Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų