REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos enduro motociklų klubo „Mediafon-Motoshop“ sportininkai iš Rumunijoje sugrįžo į Lietuvą. Alinančiose „EnduRoMania“ varžybose jėgas išbandę lietuviai įgavo daug neįkainojamos patirties, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Rumunija liko vienintelė Europos sąjungos šalis, kurioje leidžiama kalnuose rengti motociklų varžybas. Todėl čia vyksta ir sunkiausios „RedBull Romniacs“ varžybos ir kiti populiarūs šios sporto šakos renginiai. Vis dėlto šį kartą „EnduRoMania“ vietoje planuotų 100 dalyvių sutraukė keletą kartų mažesnį sportininkų skaičių.

REKLAMA

Sumažėjusi konkurencija leido „Mediafon-Motoshop“ pirmajai komandai (Tomas Jančys, Irmantas Bražiūnas, Mindaugas Jarmalavičius) užimti turnyre antrąją vietą. Antroji lietuvių ekipa (Paulius Sitkevičius, Vytautas Dilba, Martynas Daučiūnas) liko už prizininkų trejeto. varžybų nugalėtojais tapo „RedBull Romaniacs Track makers“ motociklininkai, o trečiąją vietą užėmė vokiečiai iš „Germany Enduro Team“.

T. Jančys pasakojo, kad geriausiai sekėsi pirmąją lenktynių dieną, tačiau antrąją nutiko lemtingas įvykis, apsunkinęs važiavimą kitomis dienomis.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmąją dieną maršrutą įveikėme puikiai, surinkome visus planuotus taškus. Deja, antrąją nukrito Irmanto navigacija, o iš paskos važiavęs Mindaugas ją pervažiavo. Sugedo prietaiso ekranas, todėl praradome navigaciją su žemėlapiais. Pas mane liko atsarginė navigacija be žemėlapių, su ja turėjome vargti likusias dienas. Kalnuose rasti punktą nematant kelių, kitų motociklininkų pravažiuotų vietų yra labai sudėtinga. Kartais reikėjo labai ilgai bandyti iš visų pusių kol rasdavome teisingą keliuką, vedantį į punktą. Taip per likusias dienas surinkome mažiau taškų, bet atkaklumas leido užimti aukštą vietą“, - pasakojo sportininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, antrąją varžybų dieną lietuviai nusileido tarp stačių kalnų į tarpeklį, kuriame neveikė nė mobilusis ryšys, nė navigacija. Buvo apniukę, stipriai lijo, miško keliukai buvo prikritę medžių, todėl stačias įkalnes per šlapius akmenis ir medžius teko įveikti itin ekstremaliomis sąlygomis. Beklaidžiojant tarpeklyje dviems iš trijų sportininkų baigėsi kuras. Taip pat ištuštėjo ir vandens gertuvės, todėl teko gerti vandenį iš tekančio upelio.

„Irmanto motociklo kuro talpa yra didesnė, todėl dalindamiesi jo degalais, visiškai sustirę šiaip ne taip sugebėjome pasiekti bazę“, - pasakojo I. Jančys.

REKLAMA

Ne ką geriau trasoje sekėsi ir kitoms komandoms, todėl lietuvių ir vokiečių kova dėl antrosios pozicijos vyko iki pat lenktynių pabaigos.

„Tokiose varžybose viskas labai priklauso nuo oro sąlygų. Sausu oru ta pati trasa atrodo kaip elementarūs takeliai. Bet lyjant jie virsta slidžiais upeliais, kuriais kilti, ar leistis yra labai sudėtinga. Taip pat ir miškavežių išvažinėti miško keliai virsta vandens ir purvo voniomis“, - įspūdžiais dalijosi motociklininkas.

T. Jančys džiaugėsi, kad pavyko išbandyti jėgas būtent Rumunijoje.

„Varžybų direktorius Sergio Morariu pokalbyje pažymėjo, kad Rumunija liko vienintelė šalis Europos Sąjungoje, kurioje dar leidžiama važinėtis motociklais po kalnus ir juose rengti varžybas. Entuziastai siekia išsaugoti savo teises ir aktyviai dėl jų kovoja, - tvirtino „Mediafon-Motoshop“ narys. - Mes taip pat norėtume dar ne kartą išbandyti jėgas tokiose trasose. Rumunijoje įgavome neįkainojamos patirties ir pasisėmėme įkvėpimo iš enduro pasaulio žvaigždžių komandos.“

Kitas „Mediafon-Motoshop“ sportininkų laukiantis startas tarptautinėje arenoje - liepos 12-19 dienomis Lenkijoje vyksiančios varžybose „Breslau Poland 2014“ (http://www.rallye-breslau.com/). Jose planuoja dalyvauti T. Jančys ir I. Bražiūnas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų