REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės mėnesį prasideda programinio kodo poezijos konkursas, kurio metu programuotojai kviečiami kurti eiles „Java“, „C++“ arba „C#“ kalbomis.

REKLAMA
REKLAMA

Iniciatyva siekiama paskatinti informacinių technologijų specialistus nors kartą gyvenime pabandyti sukurti rimuotą programos tekstą. Antrus metus plėtojama idėja yra vienintelis tokio pobūdžio konkursas pasaulyje, sakoma konkurso organizatorių pranešime.

REKLAMA

„Pirmąjį rimuotą dvieilį programiniame tekste pastebėjome prieš dvejus metus visiškai atsitiktinai. Tai paskatino pasižvalgyti daugiau panašių eilėraščių, tačiau jokio atviro poezijos konkurso kompiliuojamoms programavimo kalboms kaip „Java“, „C++“ ar „C#“ neradome. Tada ir kilo idėja pirmą kartą 2013 metais pakviesti įvairias Vilniaus programuotojų bendruomenes išmėginti jėgas, o konkursui sulaukus dėmesio, tęsiame jį ir šiemet plėsdami jo geografiją“, – teigia Mantas Urbonas, vienas programinio kodo poezijos konkurso organizatorių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak organizatorių, konkurso dalyvių profilis nėra ribojamas, tad jame gali dalyvauti programišiai profesionalai bei mėgėjai iš Lietuvos ar užsienio šalių, pasirinkę savo vardą ar slapyvardį. Svarbiausias konkurso reikalavimas – kad dalyvaujantys kūriniai rimuotųsi bei atitiktų „Java“, „C++“ arba „C#“ sintaksės reikalavimus, kitaip tariant – jie turi būti kompiliuojami be klaidų.

Pranešama, kad sukurtas eiles dalyviai gali siųsti iki gegužės 25 d. el. paštu [email protected]. Konkurso nugalėtojus išrinks ir apdovanos komisija. Daugiau informacijos apie konkursą skelbiama internete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų