REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Penktadienį Šveicarijoje daugiadienių dviratininkų lenktynių “Tour de Romandie” trečiame etape, kuriame dviratininkams reikėjo įveikti keturias pirmos kategorijos viršūnes, išaiškėjo tikrieji lyderiai ir pagrindiniai pretendentai į pergalę. Pirmus du etapus puikius rezultatus rodęs Ramūnas Navardauskas šįkart tenkinosi pagalbininko role.

REKLAMA
REKLAMA

Etapo nugalėtoju tapo slovėnas Simonas Spilakas iš “Team Katusha” komandos, nugalėtojas 180,2 km trasą įveikė per 5 val 9 min ir 23 sek ir už nugaros paliko praėjusių metų čempioną britą Christopherį Froome’ą iš “Team Sky”. S.Spilakas ir C.Froome’as pasiekę paskutinę viršūnę turėjo minutės pranašumą prieš pirmąją persekiotųjų grupę, tuomet kartu nusileido nuo kalno ir dėl nugalėtojo vardo aiškinosi paskutiniuose metruose.

REKLAMA

Sudėtingomis oro sąlygomis važiavusį R.Navardausko komandos lyderį Andrew Talansky iki finišo likus 7 kilometrams ištiko nesėkmė, keičiant pavarą amerikiečiui sistemoje įstrigo dviračio grandinė.

“Kaip komanda pasirodėme neblogai. Gailą A.Talansky likus 7 km iki finišo nukrito ir užstrigo grandinė. Teko jam sustoti ir ranka bandyti ją išplėšti. Turime sistemą, kad grandinė nenukristų į tarpą tarp rėmo ir priekinių žvaigždžių, bet kai ten įkrentą ją ištraukti labai sunku. Bendrai pasirodymą vertinčiau neblogai, buvome tarp lyderių ” – apie komandos lyderio nesėkmę kalbėjo R.Navardauskas.

REKLAMA
REKLAMA

“Oras šiandien taip pat nelepino, buvo vėsiau nei pastarosiomis dienomis. Kalno papėdėje atrodo neblogai, bet ant kalno apsiniaukę, rūkas ir drėgmė, kai kur lijo. Papėdėje būdavo plius 15 laipsnių viršuje mažiau nei 10 laipsnių, taip ir važiavome į kalną karšta leidžiantis nuo kalno šalta” – apie oro sąlygas sakė R.Navardaukas.

Po šios dienos etapo bendroje įskaitoje pirmauja šios dienos etapo nugalėtojas S.Spilakas, kuris tik viena sekunde lenkia šiandien antroje vietoje likusį C.Froome’ą (+ 1 sek). Trečias rikiuojasi trečiojo etapo antros grupės nugalėtojas pasaulio čempionas portugalas Rui Costa (+ 1 min ir 2 sek), ketvirtas šiandien pirmas atakavęs italas Vincenzo Nibali (+ 1 min ir 6 sek). R.Navardausko komandos draugas A.Talansky rikiuojasi dešimtoje vietoje ir lyderiui pralaimi 1 min ir 50 sek.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rytoj dviratininkų laukia lygumų etapas, kuriame save parodyti bandys sprinteriai.

“Rytoj pabėgimas galimas tik dėl vaizdo, nebent nuvažiuotų didelė grupė. Turėsime trečios kategorijos kalną ir kelis rastus mieste, tai sprinterių etapas, kurį manau bandys laimėti Marcelis Kittelis (“Team Giant-Shimano”)” - rytojui vilčių nepuoselėja R.Navardauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų