REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Samsung“ atsiskaitė už savo veiklą 2014 m. I ketvirtyje. Kompanijos veikla labai įvairi, tačiau visus labiausiai domina sėkmės ir nesėkmės išmaniųjų telefonų, planšetinių kompiuterių ir dėvimos elektronikos srityje. Tai turi savo priežastį: būtent mobilūs įrenginiai kompanijai „Samsung“ uždirba daugiau nei 75% pelno ir atneša apie 60% pajamų.

REKLAMA
REKLAMA

Bendras pajamų lygis per praėjusį ketvirtį sudarė 52 mlrd. JAV dolerių. Tai yra 1,5% daugiau, nei prieš metus, tačiau 9% mažiau, nei ketvirčiu anksčiau. Mobilaus padalinio pajamos sudarė 31,45 mlrd. JAV dol. , arba 4% mažiau, lyginant su IV ketvirčiu, ir 1% mažiau, nei prieš metus. Operacinis pelnas per metus sumažėjo 1,2% iki 6,2 mlrd. dolerių. „Galaxy S5“ pasirodymas I ketvirčio rezultatams įtakos neturėjo.

REKLAMA

„Samsung“ teigimu, sezoninį sumažėjimą ir brangių telefonų segmento prisotinimą pavyko įveikti padidinus pigių ir vidutinės klasės išmaniųjų telefonų pardavimo apimtis. Per I ketvirtį pavyko realizuoti 13 mln. planšetinių kompiuterių, tuo tarpu per visus metus „Samsung“ planuoja parduoti ne mažiau nei 100 mln.

Parduotų išmaniųjų telefonų statistikos „Samsung nepateikė. Paminėjo tik tiek, kad „Galaxy S5“ turi visus šansus pasiekti geresnių rezultatų, nei pirmtakas. Pastarasis po staigaus starto prarado „inerciją“, tačiau „Samsung“ daug tikisi iš II ketvirčio, kuris pagyvins prekybą dėl artėjančio pasaulio futbolo čempionato, kuris vasarą vyks Brazilijoje. Besivystančios rinkos suteikia daug vilčių, nors „Samsung“ ir kenčia dėl stiprėjančios konkurencijos.

Daug pažadų buvo žarstyta kalbant apie dėvimą elektroniką, nors jos finansinis indėlis į bendrą pajamų „katilą“ vis dar yra labai mažas. „Samsung“ ketina plėtoti ekosistemą ir gilinti jos gaminamų elektronikos įrenginių tarpusavio integraciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų