REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio mėnesio paskutinėmis dienomis Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai į areštinę uždarė pilietį, kuris perdavė tūkstančio litų kyšį muitinės pareigūnui.

Balandžio mėnesio paskutinėmis dienomis Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai į areštinę uždarė pilietį, kuris perdavė tūkstančio litų kyšį muitinės pareigūnui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Balandžio 29 dieną Klaipėdos Pilies jūrų uoste buvo atliekamas muitinės įforminamas kroviniui su plataus vartojimo prekėmis iš JAV. Muitinės pareigūnams tikrinant deklaraciją ir nustačius pažeidimus, Lietuvos pilietis, atsakingas už krovinio deklaravimą, Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnui pasiūlė 1000 litų kyšį, už tai, kad pažeidimai nebūtų fiksuojami. Apie šį faktą nedelsiant buvo informuoti Muitinės departamento Tarnybinių tyrimų tarnybos ir Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai.

REKLAMA

Pareigūnai sulaikė papirkėją iš karto po to, kad šis perdavė pinigus savo automobilyje. Muitinės kriminalistai pilietį, kuris jau yra baustas už muitinės teisės aktų pažeidimus, sulaikė 48 valandoms. Per pastaruosius metus, tai jau trečias išaiškintas atvejis Klaipėdoje, kai kyšį siūlo ne tik eiliniai vairuotojai, bet ir muitinės tarpininkai.

Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas, dėl papirkimo (LR BK 227 str. 2d.). Už valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens neteisėto veikimo ar neveikimo vykdant įgaliojimus, numatoma bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais Lietuvos muitinėje pradėta 20 ikiteisminių tyrimų, įtarimai pareikšti 20 asmenų dėl kyšio davimo muitinės pareigūnams, 5 asmenys teismo baudžiamaisiais įsakymais pripažinti kaltais (jiems paskirtos baudos), 1 ikiteisminis tyrimas nutrauktas nenustačius nusikalstamos veikos požymių. Dėl kitų asmenų galimai padarytų nusikalstamų veikų vis dar vyksta ikiteisminiai tyrimai arba bylos nagrinėjamos teismuose. Pernai iš viso per metus buvo pradėta 14 ikiteisminių tyrimų dėl muitinės pareigūno papirkimo ir visi teismo baudžiamaisiais įsakymais pripažinti kaltais (12 asmenų paskirtos baudos, 1 asmeniui – areštas, 1 asmeniui – laisvės apribojimas).

Tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų