REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"SMScredit.lt A lygoje" tarpusavyje kaposis Klaipėdos ir Šiaulių krašto komandos, o pagrindinė intriga - nesibaigiančios permainos turnyro lentelėje, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Pakruojo "Kruoja" - "Šiauliai". Gegužės 2 dieną 17.30 val. Pakruojis, miesto stadionas. Pirmajame rate - 1:1.

REKLAMA

"Kruoja" vėl kopia aukštyn turnyro lentelės kopėčiomis. Po ketverių iš eilės nepralaimėtų rungtynių ir psichologiškai svarbių pergalių prieš "Trakus" bei Panevėžio "Ekraną", Pakruojo komanda yra ketvirta ir nuo antrą poziciją užimančio Klaipėdos "Atlanto" atsilieka vos tašku.

"Šiauliai" po trijų iš eilės pralaimėtų dvikovų nuotaiką pasitaisė lygiosiomis su "SMScredit.lt A lygos" lyderiu Vilniaus "Žalgiriu". Be to, Šiaulių apskrities derbiai įprastai vyksta atkakliai - pirmajame rate užfiksuotos lygiosios, o šiauliečiams optimizmo gali įkvėpti naujas "Kruojos" nuostolis - dėl geltonų kortelių žaisti negalės vienas pagrindinių gynėjų Alfredas Skroblas. Kita vertus, viltis grįžti į aikštę suspindo vartininkui Martynui Matuzui - "Kruojai" pateikus apeliaciją jo penkerių rungtynių diskvalifikacija laikinai sustabdyta.

REKLAMA
REKLAMA

Humoristo ir futbolo mėgėjo Pauliaus Ambrazevičiaus prognozė: "Gera žinia pakruojiškiams – lyga grįžta į šį miestą. Bloga žinia – komandos žais stadione su jau legendiniu tampančiu takeliu. Žinoma, gerai, kad komandos žaidžia ne krepšinį ir nė vienoje nėra Gintaro Einikio, – takelis jį išmuštų iš vėžių, – tačiau vis tiek aukščiausioje šalies futbolo lygoje tokie stadionai neatrodo žaviai… Spėju, kad “Kruojai” takelis nesutrukdys ir ji laimės 2:0".

Klaipėdos "Atlantas" - "Klaipėdos granitas". Gegužės 3 dieną 12 val. Klaipėda, centrinis stadionas. Pirmajame rate - 2:2.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Derbis, kuriame "Atlantas" sieks įrodyti, jog kluptelėjimas - lygiosios su antra uostamiesčio komanda "SMSScredit.lt A lygoje" sezono pradžioje - buvo tik apmaudus atsitiktinumas. "Klaipėdos granito" treneris Robertas Poškus mano kitaip ir teigia, jog ne sykį taškus iš favoritų jau gręžę jo futbolininkai ir vėl stos į žūtbūtinę kovą.

Savaitės viduryje LFF taurės turnyro pusfinalį žaidęs "Klaipėdos granitas" išeikvojo daug daugiau fizinių ir emocinių jėgų nei varžovai, bet ši komanda gali džiaugtis tuo, jog į rikiuotę grįš nuobaudą per rungtynes su Gargždų "Banga" atlikęs patyręs saugas Tomas Tamošauskas. Futbolas pirmą kartą šį sezoną Klaipėdoje nuo dirbtinės dangos persikels ant centrinio stadiono žolės.

REKLAMA

P.Ambrazevičiaus prognozė: "Jau antras to paties krašto derbis per kelias dienas Roberto “Trenerio” Poškaus vedamai granitinei kariaunai. Į antrą vietą pakilusiam “Atlantui” reikės pasistengti, kad varžovą paguldytų ant menčių, bet aš atlantiškiais tikiu. Spėju, kad baigsis 2:1 jų naudai".

Panevėžio "Ekranas" - Alytaus "Dainava". Gegužės 3 dieną 16 val. Panevėžys, "Aukštaitijos" stadionas. Pirmajame rate - 3:0.

Alytiškiai važiuoja į svečius pas varžovą, kuris šį sezoną į jų vartus įmušė mažiausiai, tik tris, įvarčius. "Ekranas" žada šventę ir malonių staigmenų savo sirgaliams, bet ne varžovams - Tarptautinės motinos dienos proga į stadioną nemokamai kviečiamos moterys, merginos bei mergaitės - kaip teigia pats klubas, visos esamos ir būsimos mamos.

REKLAMA

Panevėžiečiams rungtynės su absoliučia lygos autsaidere bus galimybė pasikrauti teigiamos energijos po pralaimėjimo "Kruojai". Juolab kad ir taip netankios "Dainavos" gretos dar praretėjo - dėl geltonų kortelių žaisti negalės labiausiai patyręs komandos futbolininkas Nerijus Kavaliauskas. "Ekranui" dėl tos pačios priežasties neatstovaus Uchenna Umeh, bet legionierius iš Nigerijos šį sezoną ir taip toli gražu ne visada patenka į pagrindinę sudėtį.

P.Ambrazevičiaus prognozė: "Atėjo laikas ant “Dainavos” išsilieti “Ekranui”. Ir niekaip kitaip šios dvikovos negaliu įvardinti. Intrigos yra dvi: kiek “Ekranas” įmuš įvarčių ir ar į savo vartus įsimuš jau tris kartus tai sezone padaręs aštuoniolikmetis “Dainavos” žaidėjas Nedas Čeplinskas. Stiprybės, “Dzūkų tankai”, tamsiausia yra prieš aušrą. “Ekranas” laimės 4:0".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Marijampolės "Sūduva" - Vilniaus "Žalgiris". Gegužės 3 dieną 18 val. Marijampolė, "Arvi" stadionas. Pirmajame rate - 1:8.

Pirmajame rate "Sūduva" žaisdama su "Žalgiriu" Vilniuje mėgino daryti tai, ko nebandė dauguma kitų vilniečių varžovų - žaisti atvirą futbolą. Marijampoliečiai gavo neįtikėtinai skaudžią pamoką, todėl, reikia manyti, taktika šįkart bus kiek kitokia.

"Žalgiris" į Suvalkiją vyksta užgautas lygiųjų Šiauliuose, bet išlieti įtūžį ant "Sūduvos" nebus lengva užduotis. Marijampolės komanda - kitokia nei sezono pradžioje. Ji nepralaimėjo jau penkiuose turuose iš eilės, o po pastarųjų trijų dvikovų šventė pergales. "Žalgiriui" nedidele švente tapo savaitės pradžioje vykęs LFF drausmės komiteto posėdis - vilniečių kapitonui Deividui Šemberui priverstinis poilsis, užsidirbtas Gargžduose, buvo sumažintas nuo trejų iki dvejų rungtynių, tad Marijampolėje futbolininkas jau galės žaisti.

REKLAMA

P.Ambrazevičiaus prognozė: “Žalgiris” neranda savo žaidimo ir tą gali pastebėti ne tik futbolo ekspertai, žiūrovai, bet ir ketvirtas juokingiausias “Humoro klubo” komikas. “Sūduva” pernykščio sezono pabaigoje “Žalgirį” nuskriaudė, bet šiemet taip nebebus, aš tikiu savo komanda ir jos pergale 1:0".

"Trakai" - Gargždų "Banga". Gegužės 4 dieną 16 val. Vilnius, LFF stadionas. Pirmajame rate - 0:1.

Akis į akį stos komandos, kurios po pirmojo "SMScredit.lt A lygos" rato buvo įsikūrusios lyderių trejete. Dešimtasis čempionato turas abi jas stumtelėjo žemyn, bet rungtynėse Vilniuje galima tikėtis aršios kovos. Tokios, kokia vyko pirmajame rate Gargžduose, kai tąsyk siautėjęs galingas pajūrio vėjas svaidė į aikštę net dideles palapines.

REKLAMA

LFF taurės pusfinalyje žaidė abi komandos, todėl dėl pranašumo kalbant apie fizinių jėgų resursus neturės nei vieni, nei kiti. Savaitės vidurys daugiau teigiamų emocijų atnešė "Bangai", patekusiai į taurės turnyro finalą ir iškovojusiai teisę žaisti Europos lygoje. Tačiau "Trakų" komandoje į aikštę grįš nuobaudą išsilaižęs vienas komandos lyderių Jurijus Kendyšas.

P.Ambrazevičiaus prognozė: "Sezono pradžioje “Banga” buvo pagavusi neblogą bangą (žinau, baisu tokie žodžių žaismai), bet dabar žaidimas pradėjo banguoti (taip, tęsiu šitą ir toliau). Dėl to rungtynės su į LFF taurės finalą nepapuolusiais “Trakais” bus tik įdomesnės. “Trakai” visada paneigia mano prognozes, tai prijausdamas Edgarui Jankauskui, spėsiu, kad laimės “Banga” 2:0".

Nerijus Kesminas

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų