REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos federalistų sąjunga Lietuvoje (EFSL) sveikina visus Lietuvos žmones su mūsų šalies narystės Europos Sąjungoje dešimtmečiu. 2004 m. gegužės 1 d. prisijungdami prie pažangiausios politinės ir ekonominės sąjungos pasaulyje žengėme istorinį žingsnį ir sugrįžome į vieningą Europos tautų šeimą.

REKLAMA
REKLAMA

Jau dešimtmetį trunkanti Lietuvos narystė Europos Sąjungoje suteikė precedento neturinčias galimybes sparčiai Lietuvos ekonomikos plėtrai, politinės sistemos stiprinimui ir vakarietiškų vertybių sklaidai mūsų šalyje. Esame įsitikinę, kad paskutinio dešimtmečio pasiekimų konsolidavimas priklausys nuo to, ar ir toliau ryžtingai eisime eurointegracijos keliu ir tapsime neatskiriama politinio ir ekonominio Europos branduolo dalimi. Žengiant šiuo keliu, logiškas ir natūralus kitas žingsnis yra prisijungimas prie euro zonos.

REKLAMA

Integracija į Europos branduolį turi ir labai svarbų geopolitinį matmenį. Naujų grėsmių rytinėje Lietuvos kaimynystėje kontekste dar kartą galime įsitikinti, kad saugūs būsime tik vieningoje ir stiprioje Europoje. Tik tolimesnė Europos integracija užsienio, gynybos ir energetikos srityje užtikrins ilgalaikį Lietuvos saugumą.

Visoje Europoje lietuviai yra vieni iš tų, kurie labiausiai remia Europos Sąjungą. Džiaugiamės, kad Lietuvos žmonės suvokia narystės Europos Sąjungoje svarbą ir sugeba atsispirti populistų peršamoms nacionalinio egoizmo ir izoliavimosi idėjoms. Tai mums suteikia pagrindo viltingai ir su entuziazmu žvelgti į antrąjį Lietuvos narystės Europos Sąjungoje dešimtmetį, kurio metu Lietuva dar labiau sustiprins savo pozicijas vis gilesnės integracijos keliu einančioje Europoje.

Petras Auštrevičius

EFSL Prezidentas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų