REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Kaune įvyko Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) eilinė metinė konferencija. Jos metu buvo patvirtintos kelios ataskaitos, aptartos Lietuvos krepšinio aktualijos ir balsuota dėl skirtingų reglamentų bei taisyklių, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Konferencija – aukščiausias Lietuvos krepšinio federacijos valdžios organas, kuris tvirtina svarbius nutarimus. Todėl džiaugiamės, kad ši konferencija vyko labai darbingai ir konstruktyviai“, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

REKLAMA

LKF prezidentas Arvydas Sabonis pateikė savo ataskaitą, kurią 72 dalyvavę nariai (iš viso yra 139) patvirtino vienbalsiai. Ataskaitoje A.Sabonis pristatė ir pasirengimo 2016 m. Olimpinėms žaidynėms Rio de Žaneire viziją. LKF prezidentas pabrėžė, kaip svarbu, kad nacionalinėje rinktinėje žaistų geriausi Lietuvos krepšininkai ir jie būtų viskuo aprūpinti.

Taip pat vienbalsiai buvo patvirtintos LKF revizijos komisijos bei LKF metinės finansinės veiklos ataskaitos, LKF 2014 m. veiklos kalendorinis planas.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu LKF neturi jokių įsiskolinimų, biudžetas yra subalansuotas“, - sakė M.Špokas.

Konferencijos metu taip pat pasisakė skirtingų Lietuvos krepšinio lygų atstovai. Be kita ko, buvo pabrėžta, jog ateinantį sezoną derinant nacionalinių čempionatų tvarkaraščius prioritetas bus teikiamas nacionalinių rinktinių, nacionalinių čempionatų ir Europos taurių varžyboms, o ne kitų šalių lygoms.

Konferencijos dalyviai patvirtino krepšininkų, neturinčių LR pilietybės, limitą registruojant juos Lietuvos krepšinio lygų 2014/2015 m. sezono čempionatų rungtynėse. Kaip ir anksčiau, kiekvienose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato rungtynėse komanda negali registruoti daugiau nei 6 žaidėjus – ne Lietuvos Respublikos piliečius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionato rungtynėse šis skaičius yra 2, Regionų krepšinio lygos (RKL) ir Nacionalinės moterų krepšinio lygos (NMKL) – 1, Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) – 4.

Konferencijos metu po diskusijų buvo pritarta ir krepšinio agentų veiklos reglamentavimui. Šia veikla Lietuvoje galės verstis tik FIBA licenciją turintys asmenys. Oficialiame LKF tinklalapyje bus nurodytas agentų, turinčių FIBA licenciją, sąrašas.

Po diskusijų patvirtinti taisyklių, reglamentuojančių žaidėjų perėjimus ir kompensacijas už paruoštą žaidėją, pakeitimų. Tačiau pasiūlymas riboti rungtynių skaičių moksleivių amžiaus krepšininkams nebuvo priimtas, o paliktas senasis reglamentas, kai ribojamas čempionatų skaičius.

REKLAMA

Konferencijos metu patvirtinta LKF etikos, drausmės ir apeliacinė komisija.

Prieš prasidedant diskusijoms ir balsavimams, LKF prezidentas A.Sabonis garbės ženklais ir medaliais už nuopelnus Lietuvos krepšiniui apdovanojo Lietuvos sporto istoriką Algimantą Bertašių 80-ojo gimtadienio proga, legendinį „Žalgirio“ krepšininką ir trenerį Vitoldą Masalskį (60-mečio proga), ilgametį LKF vykdomojo komiteto narį Justiną Macijauską bei ilgametį revizijos komisijos pirmininką Vidminą Stankevičių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų