REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau daug metų kompiuteriai „Mac“ yra laikomi kur kas atsparesniais kenkėjiškoms programoms bei virusams už įprastus asmeninius kompiuterius. Naujausias tyrimas rodo, kad tokie pat saugūs yra ir išmanieji telefonai „iPhone“.

REKLAMA
REKLAMA

Suomijos tyrimų bendrovė „F-Secure“ atliko tyrimą, kurio metu analizavo visus šių metų pirmajame ketvirtyje aptiktus mobiliesiems įrenginiams skirtus virusus. Iš 277 virusų ir kenkėjiškų programų net 275 buvo skirtos būtent „Android“, o „iPhone“ (ir visai „iOS“ platformai) – vos vienas.

REKLAMA

Dar viena saugumo grėsmė buvo aptikta „Nokia“ vystytai „Symbian“ operacinei platformai.

Tai reiškia, kad net 99 procentai virusų yra nukreipiami į „Android“ vartotojus. Ir šis skaičius, manoma, dar augs. Nes, palyginimui, per tą patį laikotarpį 2013-aisiais buvo nustatyta 91 procentas į „Android“ nukreiptų virusų iš visų aptiktų.

Įdomu yra tai, kad per pirmąjį šių metų ketvirtį vos vienas aptiktas į „iPhone“ orientuotas virusas buvo skirtas „nulaužtiems“ (ang. – jailbreaked) įrenginiams. O tai parodo, jog pagrindiniai „iPhone“ vartotojai yra 100 procentų apsaugoti nuo tokių situacijų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų