REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį šiais metais pasitaikęs gegužės 1 d. laisvadienis ne mažai dirbančių lietuvių paskatins palepinti save ilguoju keturių dienų savaitgaliu. UAB „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“ atlikta gyventojų apklausa parodė, kad 2014 m. savaitgaliais ar švenčių dienomis su nakvyne pailsėti ketina kiek mažiau nei pusė (47 proc.) Lietuvos gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

Apklausa rodo, kad Lietuvos gyventojai mėgsta savaitgalio išvykas su nakvyne ir jų metu dažnai keliauja po Lietuvą. Beveik visi (94,9 proc.), 2014 m. planuojantys savaitgalio išvykas su nakvyne, ketina ilsėtis Lietuvoje. Net 44,1 proc. gyventojų poilsį su nakvyne savaitgaliais planuoja 4 ir daugiau kartų, apie trečdalį gyventojų ketina ilsėtis 2-3 kartus per metus, bent kartą per metus Lietuvoje savaitgalį su nakvyne ketina praleisti kiek mažiau nei ketvirtadalis (19,8 proc.) Lietuvos gyventojų.

REKLAMA

UAB „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“ partnerio Dariaus Dulskio teigimu, „tendencija ilsėtis trumpiau, tačiau dažniau, prijungiant kelias atostogų dienas prie valstybinių švenčių, pastebima tarp visų Europos didmiesčių gyventojų. Pusė didmiesčiuose gyvenančių lietuvių turėjo planų savaitgaliais išvykti ilsėtis. Dirbantiems žmonėms tokias trumpas pauzes lengviau suderinti su darbdaviais ir dar sutaupyti brangias atostogų dienas vėlesniam laikui. Vis tik nereikėtų pamiršti psichologų patarimo, kad tikrai pailsima tik po ilgesnių nei savaitės atostogų.“

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalio išvykoms šalies gyventojai labiausiai linkę rinktis Lietuvos kurortus. Net pusė šalies gyventojų savaitgalio išvykų metu lankys ir liks nakvoti būtent ten. Apie trečdalį ketina ilsėtis savo sodybose, o ketvirtadalis poilsiauti su nakvyne savaitgalį Lietuvoje planuoja sode. Tokios tendencijos byloja apie užtikrintesnę gyventojų finansinę būklę ir norą bei galimybes rinktis įvairesnį poilsį dažniau išvykstant iš namų.

Šį teiginį pagrindžia ir gyventojų apklausos rezultatai, parodę, kad net 34,2 proc. ketinančių ilsėtis savaitgaliais lietuvių planuoja išvykas į užsienį. Bent vieną savaitgalį per metus užsienyje praleis 16,7 proc. gyventojų, o 13,1 proc. lietuvių savaitgalį ne tėvynėje ilsėsis net 2-3 kartus per metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų