REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vytauto Didžiojo universiteto savanorių studentų iniciatyva buvo surengti kandidatų į prezidentus debatai. Iš visų 7 kandidatų atvyko vos trys – Artūras Zuokas, Artūras Paulauskas ir Bronis Ropė. Žadėjęs dalyvauti Zigmantas Balčytis universitete nepasirodė.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmiausia kandidatams buvo pasiūlyta trumpai prisistatyti, papasakoti apie savo planus, išsikeltus uždavinius. B. Ropė ir A. Zuokas pasakodami prisiminė studentiškus laikus Kaune. Vėliau sekusios trumpos rinkiminės agitacijos salėje šurmulio ar didelių ovacijų nesukėlė.

REKLAMA

Paklausus apie kampanijų finansavimą, A. Paulauskas „dievagojosi“ apie sumažintą finansavimą, prisiminė senus laikus kuomet galėjo surengti daug renginių, koncertų. „Susirinkdavo daug žmonių. Vyravo kitokios nuotaikos, nors žinoma, tuomet ir daugiau žmonių buvo Lietuvoje“, - prisiminimais dalijosi kandidatas.

Nepartinis kandidatas A. Zuokas prisipažino, kad dėl lėšų jam yra sunkiau. Tačiau verta pastebėti, kad jis vienintelis iš kandidatų dalino reklaminius lankstinukus studentams. Ignalinos meras B. Ropė pažymėjo, jog partijos turi per daug teisių ir mažai atsakomybės.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp klausimų buvo prisimintas ir atvejis apie prezidentės Dalios Grybauskaitės nuotrauką su Dalai Lama.

„Mūsų produkcija į Rusiją šiandien yra blokuojama ir buvo vienintelė proga - Kinijos rinka. Nuotrauka „Facebooke“ su Dalai Lama nutraukė mūsų ryšius“, – komentavo A. Paulauskas.

Užsienio politika kiekvienai šaliai yra labai svarbi, tad studentai domėjosi, kokiomis priemonėmis kandidatai planuotų gerinti santykius su kitomis valstybėmis. Visi kandidatai sutiko, kad būtina stiprinti Lietuvos užsienio politiką ir stiprinti tarptautinių santykių sritį.

Dėl laiko stokos tikrai ne kiekvienas studentas galėjo užduoti savo klausimą kandidatams į prezidentus - liko nepaliesta ir jaunimo nedarbo tema bei švietimas.

Živilė Milerytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų