REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT radijo laida „Ryto garsai“, LRT.lt

Sumažintų pensijų kompensavimui Lietuva nesiskolins, kad prieš euro įvedimą nepadidintų šalies fiskalinio deficito. Taip interviu LRT radijui sako premjeras Algirdas Butkevičius. Pensijos bus kompensuojamos iš „Sodros“ viršplaninių lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

„Reikia įvertinti, kad „Sodra“ turi, procentaliai žiūrint, didesnes viršplanines lėšas, ir mes tikrai nesiruošiam skolintis pensijų kompensavimo išmokėjimui, ir tikrai nebus didinamas fiskalinis deficitas. Tikimės, kad iš ekonomikos augimo, iš naujų darbo vietų atsiradimo, iš realių pajamų augimo ir mokestinės bazės plėtimo mes sugebėsime tai įgyvendinti“, – teigia A. Butkevičius.

REKLAMA

Paklaustas, ar visi pensininkai (ir tuo metu dirbusieji) gaus kompensacijas, premjeras sako, kad pensijos bus grąžintos vadovaujantis Konstitucinio Teismo (KT) išaiškinimu. „T. y. nedirbantiems pensininkams bus išmokėtos šitos sumos“, – tvirtina Vyriasuybės vadovas.

KT nutarus, kad 2010–2011 metais valdžia neteisėtai sumažino senatvės ir invalidumo pensijas, Vyriausybė pirmadienį pritarė jų kompensavimo tvarkai.

Premjero teigimu, pinigai geriausiu atveju bus pradėti kompensuoti trečio ketvirčio pabaigoje, tačiau veikiausiai – ketvirtąjį ketvirtį. Šiais metais planuojama išmokėti apie 90 mln. Lt, o likusią sumą – 2015–2016 metais. Bendra kompensavimo suma – apie 450 mln. Lt. „Tai susiję su daugiau kaip 500 tūkst. Lietuvos gyventojų“, – sako A. Butkevičius.

Konservatorių ir liberalų Vyriausybė 2009 metais nutarė sumažinti senatvės bei netekto darbingumo pensijas, kurių dydis viršijo 650 Lt. KT 2012-ųjų vasarį įpareigojo Vyriausybę kompensuoti nukirptą pensijų dalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų