REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Margarita Pūdžiuvienė

Vienoje dėvėtų drabužių parduotuvėje kainoms neseniai šoktelėjus 110 proc. tauragiškiai sunerimo prarasią galimybę pigiai pasipuošti. Apskritai kai kuriose dėvėtų drabužių parduotuvėse drabužiai kainuoja kone tiek pat, kiek nauji. Pasak prekiautojų, kelti kainas verčia tai, kad tiekėjai drabužių iš Vakarų Europos parsiveža vis mažiau.

REKLAMA
REKLAMA

Geresnės kokybės – paklausesni

Prieš kurį laiką savaičių apsilankę „Rubijoje“, prekiaujančioje dėvėtais drabužiais pagal svorį, tauragiškiai aiktelėjo: drabužių kilogramo kaina savaitės pradžioje dabar nebe 49, kaip anksčiau, o 129 litai. Tie, kas mėgsta apsipirkinėti „Akropoliuose“, jaunimui skirtose drabužių parduotuvėse, tvirtina, kad dabar dėvėto drabužio kaina beveik siekia ten parduodamų naujų drabužių kainas.

REKLAMA

– Už naują švarkelį moku 70–120 litų, tai čia panašus lengvo audinio, apie pusę kilogramo sveriantis švarkelis dabar pirmadienį kainuotų apie 60 litų, – skaičiavo Edita, „Rubijoje“ ieškojusi prie švarko derančių marškinėlių.

Tokį kainų pasikeitimą, pasak Audriaus Mikalausko, „Rubijos“ Tauragės padalinio direktoriaus, lėmė stipriai pagerėjusi šioje parduotuvėje parduodamų drabužių kokybė. O kokybiškesniais pradėta prekiauti todėl, kad jie esą paklausesni.

REKLAMA
REKLAMA

– Iš tiekėjų perkamų drabužių kokybė skiriasi. Kai kurie prekiautojai dėvėtais drabužiais perka iš tiekėjų po 4 litus už kilogramą, kiti – po 30. Tenka svarstyti, kas labiau apsimoka, ar pirkti 100 kilogramų pigiau ir pusę tų neišpirktų drabužių išmesti, ar pirkti geresnės kokybės drabužius, kurių didžioji dalis bus išpirkta. Dabar visoje Europoje dėvėtų drabužių surenkama mažiau, jie prastesnės kokybės. Anglai, airiai ėmė nebeįpirkti naujų drabužių ir ilgiau dėvėti turimus. Be to, dėvėtų drabužių paklausa nemaža, kainas tiekėjai didina ir dėl to, – pasikeitimus „Rubijoje“ aiškino padalinio vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei nenuperka – kainą sumažina

Pasak jo, kai kuriose tinklo parduotuvėse kituose miestuose startinė kilogramo kaina savaitės pradžioje liko tokia pati, 49 litai. O Klaipėdoje, pasak jo, yra „Rubija“, kurioje savaitės pradžioje drabužių kilogramo kaina siekia ir 200 litų.

Vytauto gatvėje įsikūrusioje „Gausos“ parduotuvėje kainos tokios pat išlieka dvi savaites. Ir yra labai įvairios: gali rasti švarką už penkis litus arba už keturiasdešimt penkis. Atrodo, kad kiekviena prekė įkainota atidžiai ir apgalvotai. Pasirodo, šio dėvėtų drabužių prekybos tinklo drabužių kainas „diktuoja“ pirkėjai – tie daiktai, kurie niekam nepatinka, kainuoja mažiau.

REKLAMA

– Kas keletą savaičių neišpirkti drabužiai grįžta į sandėlį, kur yra perkainojami. Tie, kurie ilgai nenuperkami, įkainojami pigiau, – aiškino Marius Valantinavičius, tinklo „Gausa“ Tauragės padalinio vadovas.

Orientuojasi į pigius drabužius

Pašnekovas sakė, kad dėvėtų drabužių kainos kyla, nes dėl didelio prekiautojų susidomėjimo tiekėjai juos ėmė pardavinėti brangiau.

Prekybos tinklui „Gausa“ Tauragėje prekyba sekasi gerai, tad planuojama keltis į didesnes patalpas. Praėjusį mėnesį suėjo lygiai metai, kai šis prekybos dėvėtais drabužiais tinklas atidarė parduotuvę mūsų mieste.

REKLAMA

Bažnyčių gatvėje, netoli katalikų bažnyčios, įsikūrusi UAB „Launedva“ dėvėtų drabužių parduotuvė irgi ketina plėstis – atidarys dar vieną parduotuvę Respublikos gatvėje. Tačiau ji savo klientų ratą subūrė dėl itin žemomis kainomis parduodamų drabužių. Čia tik dėvėti paltai, kailiniai ar striukės kainuoja daugiau nei 20–30 litų. Visi kiti drabužiai – iki 10 litų. Paklausta, ar norėtų pardavinėti kiek geresnės kokybės drabužius, įmonės atstovė Laura Paulauskienė atsakė neigiamai.

– 10–12 litų kainuojantis drabužis pas mus jau laikomas brangiu. Pas mus užsuka žmonės, ieškantys paprastų drabužių, jiems patinka akcijos. Tie, kurie ieško geresnės kokybės drabužių, ateina pirmadienį, kai atnaujinamas asortimentas, tačiau yra tokių, kurie lankosi tik šeštadieniais, kai drabužiai kainuoja po vieną-du litus, – prekybos ypatumus dėstė verslininkė iš Plungės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų