REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alfreda Gudienė

Ketvirtadienį Biržų rajono savivaldybės taryba tvirtino Biržų ligoninės 2014 metų siektinas veiklos užduotis. Politikams stebintis, kad gydymo ir slaugos paslaugas gerai ir labai gerai vertinančių pacientų gali būti 100 procentų, ligoninės direktorius Nikolajus Jeloza tvirtino, kad taip ir yra. Tą rodančios ligonių apklausos. „Jas prieš operaciją atliekate ar po?“ – replikavo viena tarybos narė.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes ne visus operuojame“, - nesutrikęs atsakė ligoninės vadovas.

Ir raštu pateiktų skundų, pasak N. Jelozos, ligoninė neturi.

Tai gali būti tiesa, nes ne visi ligoniai gali parašyti. Dėl to kreipiasi į žurnalistus, norėdami bent jau papasakoti savo nutikimus.

REKLAMA

Ketvirtadienio, kai vyko tarybos posėdis, rytą „Šiaurės rytai“ kaip tik kalbėjosi su ligoninės direktoriumi N. Jeloza. Apie skundą, kuris nebuvo ir nebus išdėstytas raštu. Tačiau tai gali būti ženklas, kad ne visi ligoniai apklausose, jei jos vyktų daktarams nematant, galėtų parašyti, kad medikų darbą vertina gerai ar labai gerai.

Išsiuntė nepasiteiravę, kas nutiko?

Trečiadienį savo nutikimą „Šiaurės rytams“ pasakojo ligoninės Priėmimo skyriuje dėmesio nesulaukusi 51 metų moteris. Ji neslėpė nei pavardės nei adreso, tik prašė to viešai neskelbti laikraštyje. Didįjį šeštadienį, prieš Velykas, ankstų rytą moteriai nutiko nelaimė – ji karštu viralu apsiplikė koją ir ranką. Skausmo kamuojamą moterį į ligoninę pažįstamas žmogus atvežė prieš 8 valandą.

REKLAMA
REKLAMA

„Registratūroje nieko nebuvo, tik viename kambaryje girdėjosi šnekančių moterų balsai. Kantriai sėdėjau, bijojau trukdyti, tačiau skausmas tapo nebepakeliamas ir aš nutariau nebelaukti“, - pasakojo moteris. Anot traumą patyrusios biržietės, kabinete buvo medicinos sesuo ir gydytoja. Pastaroji buvusi be chalato. Kaip moteris suprato, ką tik baigusi budėjimą.

„Sakau joms, kad man atsitiko nelaimė, ir prašau padėti. O jos, net nepasiteiravusios, kas man yra, liepė eiti į polikliniką. Aš jų nurodymui paklusau – išėjau iš Priėmimo skyriaus“, - pasakojo moteris. Bėda ta, kad iki poliklinikos durų nuėjusi ji perskaitė, kad darbas šeštadienį pradedamas tik nuo 9 valandos. „Taip skaudėjo, kad nebeturėjau jėgų eiti atgal į ligoninę ir aiškintis. Kreipiausi į vaistinę, išgirdau patarimų, prisipirkau brangių vaistų, purškiamų nuo nudegimų, ir antibiotikų“, - ketvirtadienį pasakojo namie besigydanti moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laikraščiui savo nutikimą papasakoti moterį paskatino kaimynai.

Kalta pati pacientė?

Pas moterį į namus važiuoti teko norint įsitikinti, kad ji tikrai patyrusi nudegimų. Tą daryti teko, kai ligoninės direktorius Nikolajus Jeloza „Šiaurės rytams“ sakė apklausęs visus tą rytą dirbusius medikus, ir, anot jo, nė vienas iš jų nepatvirtino, kad kas nors kreipėsi dėl nudegimų.

„Tai gali būti „antis“, - kalbėjo direktorius.

Po apsilankymo pas nukentėjusiąją teko vėl skambinti ligoninės vadovui ir papasakoti situaciją. Gydytojui teko aiškinti, kad įrašo apie nudegimą Priėmimo skyriuje negali būti, nes moters niekas neapžiūrėjo, netgi nepaklausė, kokia nelaimė nutiko.

REKLAMA

Gydytojas tą išgirdęs, supyko. Jo manymu, kalta pati moteriškė, nepasakiusi, kas jai nutiko. Gydytojas atmetė, kad traumą patyrusi ligonė dėl šoko negalėjo aiškiai išdėstyti, dėl ko atvyko.

„Tik jūs man neaiškinkite. Aš esu medikas ir žinau, kad šoko ištikti patys pas gydytojus neateina ir nekalba“, - profesionaliomis žiniomis kolegas gynė direktorius. Jis nemano, kad galėjo įvykti abipusis nesusikalbėjimas tarp traumą patyrusios moters ir apie nelaimę paklausti nesupratusių medikų.

Ligoninės vadovas teigė vartęs visas instrukcijas, potvarkius ir jokios medikų klaidos nematantis.

„Mes čia tik laiką gaištame su tokiomis durnystėmis. „Šiaurės rytai“ juk nudegimų negydo“, - ironizavo šmaikštumo nestokojantis gydytojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų