REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį baigėsi tris dienas trukęs diskgolfo turnyras „Prodiscus Baltic Sea Tour '2014 – Zarasai Open“. Varžybos buvo itin sėkmingos Lietuvos sportininkams – atvirajame divizione po įtemptos pergalės Gabrielius Gricius išplėšė pergalę iš esto Martin Rotmeister. Jaunimo iki 16 metų varžybose savo pranašumu abejoti neleidęs zarasiškis Dobilas Dainys pasiekė pergalę didžiausiu skirtumu visame turnyre – antroje vietoje likusį estą Karl Reimand įveikė 7 taškais, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvių pergalės prasidėjo jau penktadienį, porų varžybose. Geriausią rezultatą žaisdami poroje pagal „geriausio metimo“ taisykles parodė Vilniaus diskgolfo klubo nariai Mindaugas Pošius ir Aurelijus Zinkevičius. Jų rezultatas (44 metimai) ne tik atnešė pergalę, bet ir buvo užfiksuotas kaip naujas Nedožinkos parko porų žaidimo rekordas. Antroji vieta atiteko taip pat Vilniaus diskgolfo atstovams – Tadui Ūseliui ir Pranciškui Griciui (rezultatas – 45 metimai). Trečiąją vietą pasidalino trys poros iš Estijos, Rusijos ir Lietuvos.

REKLAMA

Šeštadienį ir sekmadienį parke varžėsi iš viso 81 sportininkas. Sekmadienio finaliniame rate dalyvavo po 4 geriausius jaunimo iki 16 metų, moterų ir „meistrų“ (40+ amžiaus grupė) žaidėjus bei 16 pajėgiausių atvirojo diviziono sportininkų. Įtempta kova vyko visuose divizionuose – lyderiai keitėsi po kiekvieno rato, o finalo metu tik jaunimo diviziono lyderis D.Dainys sugebėjo išlaikyti pirmaujančią poziciją nuo pat žaidimo pradžios. Antroji vieta jaunimo divizione atiteko estui K.Reimand, o trečiąją užėmė Aurimas Guntulis.

REKLAMA
REKLAMA

Neramu buvo ir Lietuvos komandą palaikiusiems žiūrovams – „pirmajam turnyro diskui“ (aukščiausio reitingo pagal PDGA žaidėjui) G.Griciui niekaip nesisekė išsiveržti į lyderius. Finalą vaikinas pradėjo dviem taškais atsilikdamas nuo Estijos atstovo M.Rotmeister. Finalinis 9 krepšių ratas vyko labai atkakliai – G.Griciui pavyko išlyginti rezultatą, tačiau iki žaidimo pabaigos likus keliems krepšiams nugalėtojas dar nebuvo aiškus. Priešpaskutiniame krepšyje G.Griciui pavyko laimėti 2 taškus ir pergalė jau neišslydo iš jo rankų. M.Rotmeister išlaikė antrąją vietą, nors jo vos nepavijo geriausiai iš visų žaidėjų finale žaidęs estas Silver Latt, galutinėje rikiuotėje užėmęs trečiąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad sezoną pavyko pradėti pergale. Matome, kokia didelė diskgolfo plėtra vyksta Estijoje ir jaučiu labai sustiprėjusią konkurenciją būtent žaidėjų iš Estijos – tokiame įtemptame ir tiek nervų kainavusiame finale dar neteko žaisti“, – emocijomis po finalo dalijosi G.Gricius.

Atkakli kova vyko ir kituose divizionuose. Moterų finale kovojo trys Estijos atstovės. Labiau patyrusi Maie-Ly Pihus sugebėjo pasiekti pergalę prieš savo tautietę Kaidi Roosimagi – nors finalą M.Pihus pradėjo atsilikdama 3 taškais, ji sugebėjo ne tik išlyginti rezultatą, bet ir išsiveržti į priekį 1 tašku. Trečioje vietoje liko kita Estijos atstovė – Hanna-Christine Rotmeister.

REKLAMA

„Meistrų“ (40+ amžiaus grupė) varžybose finalinė kova vyko tarp Rusijos, Suomijos ir Lietuvos atstovų. Lyderiu laikytas rusas Josif Jusim nesugebėjo išlaikyti savo pranašumo ir po finalo 1 tašku nusileido laimėtoju tapusiam Hannu Kurvinen iš Suomijos. Lietuvis Darius Gricius liko trečioje pozicijoje.

Turnyras neapsiribojo tik pagrindinėmis varžybomis. Zarasų skraidančio disko sporto klubas „Taškas“ ir Vilniaus diskgolfo klubas organizavo žaidimą ir patieks mažiausiems – vaikams nuo 4 metų amžiaus. Šiose varžybose pergalę pasiekė Nedožinkos parko „šeimininkė“ Ieva Navickaitė.

REKLAMA

Varžybos vyko seniausiame Lietuvoje diskgolfo parke, įsikūrusiame Nedožinkos kaime, Zarasų raj. Šiuo turnyru prasidėjo jau šeštoji Baltijos šalių diskgolfo turnyrų serija – „Prodiscus Baltic Sea Tour ‘2014“. Turas susideda iš 7 etapų, vykstančių Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Suomijoje. Visi turnyrai sankcionuoti kaip pasaulinės asociacijos PDGA C-lygio turnyrai – juose žaidėjai pelno pasaulinio reitingo taškus.

Visi turnyro prizininkai:

Atvirasis divizionas

1. Gabrielius Gricius (Lietuva) – 185 taškai (-18)

2. Martin Rotmeister (Estija) – 187 taškai (-16)

3. Silver Latt (Estija) – 188 taškai (-15)

Moterų divizionas

1. Maie-Ly Pihus (Estija) – 240 taškų (+37)

2. Kaidi Roosimagi (Estija) – 241 taškas (+38)

3. Hanna-Christine Rotmeister (Estija) – 292 taškai (+89)

„Meistrų“ (40+) divizionas

1. Hannu Kurvinen (Suomija) – 198 taškai (-5)

2. Josif Jusim (Rusija) – 199 taškai (-4)

3. Darius Gricius (Lietuva) – 201 taškas (-2)

Jaunimo (16-) divizionas

1. Dobilas Dainys (Lietuva) – 223 taškai (+20)

2. Karl Reimand (Estija) – 230 taškų (+27)

3. Aurimas Guntulis (Lietuva) – 235 taškas (+32)

Visas „Prodiscus Baltic Sea Tour ‘2014“ tvarkaraštis:

Gegužės 10-11 – Joulumae Open, Estija

Gegužės 24-25 – Northern Open, Suomija

Birželio 21-22 – Laumas Open, Latvija

Rugpjūčio 2-3 – Ufogolf Lejasciems, Latvia

Rugpjūčio 16-17 – Keila Open, Estija

Rugsėjo 27-28 – Vilnius Open, Lietuva Apie žaidimą:

Diskgolfo esmę apibūdina pats pavadinimas. Žaidimo taisyklės panašios į golfo, tačiau žaidžiama ne kamuoliuku ir lazda, o plastikiniu skriejančiu disku. Nėra ir duobučių – diską, atliekant kuo mažiau metimų, būtina pataikyti į specialų krepšį. Žaidžiama natūraliuose arba specialiai šiam žaidimui įkurtuose parkuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasaulyje skaičiuojama daugiau kaip 3500 stacionariai įrengtų diskgolfo parkų. Ši sporto šaka dar labai jauna, tačiau laikoma vienu greičiausiai augančių sportų pasaulyje. Diskgolfas populiariausias Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje, taip pat Europoje, o ypač – Skandinavijoje. Diskgolfo žaidėjų sparčiai daugėja ir Lietuvoje. Lietuva 2010 metais tapo tarptautinės asociacijos Professional Disc Golf Association (PDGA) nare. Šiemet 5 Lietuvos sportininkai dalyvaus Europos diskgolfo čempionate Šveicarijoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų