REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo nariui M. Adomėnui parduotuvėje grasino skustagalvis

Seimūnas pasidalijo įspūdžiais apie saugumą sostinėje

Seimo narys konservatorius Mantas Adomėnas pirmadienio rytą pasidalijo su savo gerbėjais socialiniame tinkle „Facebook“ įspūdžiais apie saugumą Vilniuje sekmadienio vakarais.

Seimo narys konservatorius Mantas Adomėnas pirmadienio rytą pasidalijo su savo gerbėjais socialiniame tinkle „Facebook“ įspūdžiais apie saugumą Vilniuje sekmadienio vakarais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt pateikia netaisytą ir nekoreguotą seimūno išplatintą tekstą:

Neseniai grįžau iš garsiojo - notorious - III Policijos komisariato. Istorija, galima sakyti, eilinė. Gali nutikti kiekvienam (ir tai nesmagiausia).

REKLAMA

Vakare šio bei to nusipirkti užėjęs į vietinį mūsų "Ikiuką" (Užupio Respublika), išgirdau bręstančių muštynių garsus: grasinimus ir keiksmus. Beveik plikai skustas jaunuolis su dviem didžiuliais baltais pleistrais ant galvos stumdė ir grasino vyriškiui.

Paskambinau į policiją; tai išgirdęs, jaunuolis savo dėmesį nusprendė paskirti man: grasinimai, keiksmai, pasiūlymai patykoti lauke ir pan., gąsdinamieji užsimojimai etc. Galiausiai nuliuoksėjo į tamsą.

REKLAMA
REKLAMA

Policija, jos garbei turiu pasakyti, reagavo labai greit: du ekipažai stovėjo ant "Ikiuko" slenksčio neprabėgus 5 minutėms. Gavę bėglio nuotrauką, nusekė paskui jį į tamsą. Ir sugavo! Todėl sėdėjau ir kantriai rašiau pareiškimą III komisariate.

Žinoma, galima būtų buvę ignoruoti ir elgtis taip, lyg tai manęs neliečia. Tačiau tokie išpuoliai kuria nebaudžiamumo atmosferą, kuri skatina kitus nusikalsti arba toliau griauti viešąją tvarką. Manau, kad zero tolerance tokiu atveju yra geriausias receptas - nepakantumas bet kokioms agresyvaus asocialumo (ar antisocialumo) apraiškoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijai šįkart tikrai nėra ką prikišti: nepraėjus 15 min. nuo incidento, kaltininkas buvo už grotų. Pagalvojau, kad po tokio greito reagavimo vėl grįžti į Užupį tam personažui galbūt nebesinorės...

Tačiau kas bus toliau? Nors už tokius chuliganiškus veiksmus pagal įstatymus "priklauso parų", Komisariate pasakė, kad laikinojo sulaikymo kameros perpildytos, todėl jį veikiausiai kaip niekur nieko tiesiog išleis. Ir tol jis tęs savo karjerą, kol nepridarys ko nors rimto...

Saugumo klausimą reikia spręsti kardinaliai - būtina zero tolerance ir tokių antisocialių veiksmų prevencija. Galiausiai, reikia numatyti, ką su tokiais nemaloniais, bet vis dėlto smulkiais prasižengėliais daryti, kad jie nebekeltų chaoso ir grėsmių.

Ir būtų buvę dar smagiau, jeigu į mano skambutį būtų atsiliepęs ne budintis miesto ekipažas, o šerifas - seniūnijos bendruomenės išrinktas teisėsaugos pareigūnas, bendruomenės renkamas ir jai atskaitingas. Gal kada nors taip ir bus?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų