REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Batų gamintojas „Crocs“ skelbia antrąją tvarumo ataskaitą, kurioje yra aptariamos pagrindinės sritys, kuriose daromi ženklūs pokyčiai minimizuojant gamybos taršą, gerinant darbuotojų sąlygas bei prisidedant prie pagalbos sunkiai gyvenantiems ar nukentėjusiems asmenims. Antrojoje tvarumo ataskaitoje atskleidžiami pasiekimai ir iškeliami tikslai ateičiai.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo vietų saugumas

Pasaulyje itin populiarus batų gamintojas „Crocs“ siekia užtikrinti kuo geresnes sąlygas savo darbuotojams – tinkama ir saugi darbo vieta. Pernai buvo atlikti 125 auditai Azijos fabrikuose, kurių mety buvo tikrinama, ar atitinka „Crocs“ elgsenos kodas. Rezultatai tik patvirtino, jog „Crocs“ eina tinkamai pasirinktu keliu, nes vidutinis įvertinimas – 86 proc. ir nei viename fabrike nebuvo užfiksuotas žemesnis įvertinimas nei 82 proc. Tačiau įmonė neapsiriboja šiuo rodikliu ir nori pasiekti 90 proc. įvertinimą visose savo batų gamyklose.

REKLAMA

Aplinkosauga

2013 metais „Crocs“ dėjo daug pastangų norėdami, kad jų kuriama ir gaminama avalynė taptų draugiškesnė aplinkai. Dar 2012 metais įmonė išsikėlė tikslą sumažinti lakiųjų organinių junginių (LOJ) išmetimus 10 proc., tenkančių norint pagaminti vieną porą batų. 2013 metų rezultatas itin džiuginantis, nes LOJ vienai porai sumažėjo net 16,5 proc. Šiais metais siekiama šias emisijas, tenkančias vienai porai, sumažinti dar 10 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Prie praeitais metais taršos mažinimo procesų priskiriamas ir „Crocs“ atliktas tyrimas apie įmonės šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijas. Surinkti duomenys įgalina „Crocs“ pamatuoti naudojamų priemonių efektyvumą ir panaudoti kaštus taršos mažinimui.

Įmonė rūpinasi ne tik gamybos padaliniais, bet tobulina ir prekybos vietas. 70 proc. viso pasaulio parduotuvių apšvietimui pradėtos naudoti energiją taupančios lemputės. Taip sumažinamos ne tik sąskaitos už elektrą, bet ir suvartojama mažiau energijos.

Bendruomenė

„Crocs“ rūpinasi ir bendruomenėmis aplink pasaulį. Dar 2008 metais įkurta programa „Crocs Cares“ pernai paaukojo daugiau nei 50 000 porų batų ir surinko 150 000 dolerių paremti pelno nesiekiančioms ir vietinėms organizacijoms, kurios nukentėjo nuo stichinių nelaimių Filipinuose, Haityje, Niudžersyje ir Kolorade. Kolorado valstijoje įmonės darbuotojai savanoriavo virš 200 valandų valydami potvynio užtvindytas vietas ir padėjo pamaitinti virš 1 000 žmonių iš vietinio maisto furgono. Nuo 2008 metų batų gamintojas „Crocs“ paaukojo daugiau 3 milijonus porų batų.

„Crocs” ir toliau siekia įgyvendinti pradėtas veiklas bei kelia vis ambicingesnius tikslus, kad kokybė ir tvarumas būtų garantuotas ne tik vartotojams, bet ir darbuotojams, bendruomenėms bei ateities kartoms, kurios galėtų gyventi švaresniame pasaulyje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų