REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ketvirtasis masinių orientavimosi sporto varžybų „Mano Antradieniai“ sezonas įgauna pagreitį – per 4 varžybų etapus jose startavo virš 900 orientavimosi entuziastų. Visi kartu jie įveikė daugiau nei 2700 kilometrų. Pirmą kartą orientavimosi sportą išbandė ir naujais „Mano Antradienių“ dalyviais tapo beveik 150 orientavimosi naujokų. Būtent su jais ir tais, kurie dar neišdrįso paklaidžioti Vilniaus apylinkių miškuose, orientacininkas, sporto ir laisvalaikio prekių parduotuvės „S-Sportas. Maratonas“ atstovas Donatas Mickus dalinasi informacija ir patarimais apie orientavimosi sporto aprangą, avalynę bei aksesuarus, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Pradedant užsiimti orientavimosi sportu nereikia didelių investicijų – kompasą bei atsižymėjimo kortelę išnuomoja varžybų organizatoriai, pirmiems išbėgimams į mišką tiks bet kokia jums tinkanti ir patinkanti sportinė apranga bei bėgimo bateliai, — kalba D. Mickus, — ir tik supratę, koks malonumas yra praleisti popietę miške, atitrūkus nuo miestietiškos rutinos norėsite įsigyti ne vien savo kompasą ar atsižymėjimo kortelę, bet ir būtent orientavimosi sportui sukurtą aprangą bei avalynę“.

REKLAMA

Apranga. „Iš pirmo žvilgsnio orientavimosi sporto aprangos yra labai panašios į siuvamas bėgimui — dažniausiai joms naudojamos sintetinės, greitai džiūstančios bei turinčios geras prakaito išgarinimo nuo kūno savybes medžiagos“, — teigia D. Mickus. Anot specialisto, pagrindinis orientavimosi sporto aprangų išskirtinumas — parinktų medžiagų tvirtumas, leidžiantis sportininkams drąsiai brautis net pro tankiausias miško vietoves. Dažniau orientacininkai renkasi marškinėlius ilgomis rankovėmis bei ilgas kelnes, kad bėgant tankiu mišku oda būtų apsaugota nuo įbrėžimų bei dilgėlių.

REKLAMA
REKLAMA

Avalynė. „Orientuojantis itin svarbu, kad pasirinkta avalynė neslystų, užtikrintų stabilumą ir būtų patogi, todėl dauguma orientacininkų bėgimui miške renkasi specialius batelius su metaliniais šipais, kuriuos meiliai vadina „šypukais“, — sako D. Mickus, — šie batai miške yra greitesni už įprastus bėgimo batelius dėl plonesnio pado, taip pat jie pranašesni tuo, kad sušlapę nepasidaro sunkūs ir yra tvirtesni. D. Mickus pabrėžia, kad nepaisant „šypukų“ pranašumų, bėgti miške kuo puikiausiai galima ir avint įprastus bėgimo batelius — su jais bėgti bus minkščiau, tad sąnariams teks mažesnės apkrovos, tačiau tokie bateliai susidėvės greičiau nei bėgiojant švaria, asfaltuota danga ar sporto salėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aksesuarai. „Pagrindinis orientavimosi sporto įrankis ir aksesuaras yra kompasas — be jo orientacininkai neapsieina nei vienose varžybose. Orientavimuisi bėgte naudojami kompasai maunami ant pirštų — pagrindiniai tokių kompasų gamintojai yra „Silva“ bei „Moscompass“, — pasakoja D. Mickus, — šie kompasai išsiskiria greičiu ir stabilumu — savybėmis, kurios padeda skaityti kompasą bėgant nelygia miško danga“. Pasak orientacininko, yra daug kitų vikriai orientuotis padedančių aksesuarų — kojų apsaugos, saugančios nuo įbrėžimų bei dilgėlių, legendų laikiklis, leidžiantis greitai ir patogiai pasiekti svarbią tiksliam orientavimuisi informaciją, prasčiau matantys naudoją ir padidinimo stiklus, o naktiniame orientavimesi itin svarbios specialios lempos tvirtinamos ant galvos.

REKLAMA

Išbandyti orientavimosi sportą bei naujai įsigytą orientavimosi inventorių galite masinėse orientavimosi sporto varžybose „Mano Antradieniai“. „Mano Antradieniuose“ kiekvienas gali pasirinkti iš 6 skirtingo sudėtingumo trasų ir startuoti asmeniškai pasirinktu laiku nuo 16 iki 19 val. Informaciją, kur vyksta varžybos, kaip į jas atvykti bei joms pasiruošti rasite www.antradieniai.lt.

Sporto ir laisvalaikio prekių parduotuvė „S-Sportas. Maratonas“ atstovauja tokiems tarptautiniams prekių ženklams kaip „Polar“, „Silva“, „Craft“, „Trimtex“, „Noname“, „ISC“ ir kt.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų