REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šarlerua (Belgija) baigėsi ULEB taurės finalinės rungtynės tarp Vilniaus “Lietuvos rytas” ir Madrido “Real”. Deja, vilniečiai pralaimėjo 75:87.

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynes sėkmingiau pradėjo “Real” ekipa. Alexas Mumbru pelnė dvitaškį per Kareemą Rushą,o Robertas Štelmaheris laisvas prametė iš po krepšio. Nuo pat pirmųjų minučių komandas slėgė įtampa – po kietos pražangos prieš Artūrą Jomantą santykius su A.Mumbru bandė aiškintis Matthew Nielsenas.

REKLAMA

Į Felipe Reyeso metimą dvitaškiu atsakė Marijonas Petravičius, tačiau jau kitoje atakoje jo oponentas pelnė du taškus su pražanga. Ispanai lengvai kartojo kamuolį ir po Alexo Hervelle metimo jau 9:3 ispanų naudai. Tačiau M.Nielsenas iškart švelnina skirtumą, o kitoje atakoje Kareemas Rushas tolimu metimu mažina skirtumą iki minimumo 8:9. Netrukus “Lietuvos rytas” jau išsivežė į priekį 10:9, tačiau čia pat “Real” susigrąžino pranašumą 15:12.

REKLAMA
REKLAMA

“Lietuvos rytas” dar kelis kartus sumažino varžovų pranašumą iki minimumo, tačiau varžovams vis pavykdavo išlaikyti trapią persvarą. Paskutinę pirmojo kėlinuko minutę iš toli pataikė Keremas Tunčeri – 22:18 ispanų naudai po pirmųjų dešimties minučių.

Antrąjį kėlinuką “Lietuvos rytas” pradėjo taikliu tolimu metimu, o F.Reyesas atsakė prametė. Tačiau jau kitoje atakoje ispanų snaiperis Charlesas Smithas pataikė per K.Rusho rankas, o vilneičių amerikietis kitoje atakoje atsakė dvitaškiu – 23:25. Neužtikrintai rungtyniavo Ivanas Koljevičius, suklydęs dukart iš eilės ir tai leido varžovams atitolti dar dviem taškais. Kitoje atakoje Eurelijus Žukauskas nesugeba be pražangos sustabdyti F.Reyeso, kuris didino “Real” pervarą iki septynių – 30:23.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vos pakilęs nuo suolo iš toli taikliai šauna Tomas Delininkaitis, o kitoje atakoje du taškus pelno Žukis ir skirtumas vėl tirpsta 28:30. T.Delininkaitis dar po minutės jau lygina rezultatą. Prieš tai Tomo metimas buvo blokuotas, bet jis nesutriko ir, staigiai jį sugriebęs, pelnė dvitaškį iš po krepšio.

Ispanai atsako dviem atakom iš eilės jau rezultatas jau 34:30, tačiau čia pat Žukis pelnė dvitaškį su pražanga ir vėl skirtumas tik minimalus. Likus kiek mažiau nei trims minutėms Louiso Bullocko tritaškis vėl grąžina ispanams keturių taškų pranašumą 39:35. Likus pusantros minutės iki kėlinuko pabaigos rezultatą, pelnęs keturis taškus iš eilės, lygina J.P.Batista – 39:39. Po dar vienos sėkmingos “Lietuvos ryto” atakos tas pats brazilas išveda vilniečius į priekį. Paskutinėmis sekundėmis “Real” ekipai nepavyko pelnyti taškų ir po dviejų kėlinukų priekyje jau “Lietuvos rytas” 41:40.

REKLAMA

Trečiąjį kėlinuką ispanai pradėjo tolimu metimu, tačiau Marijonas Petravičius atkovoja kamuolį puolime ir pelno du taškus su pražanga, kuri F.Reyesus – jau trečia. Čia pat trečiąkart prasižengia ir A.Jomantas, neleistinai stabdydamas L.Bullocką. Kitoje atakoje vilnietis taisykles pažeidė jau ketvirtą kartą, o L.Bullockas pelno du taškus – 45:43.

A.Hervelle prideda dar du taškus, o “Lietuvos ryto” puolimas strigo jau ne pirmą kartą. Po dar dviejų A.Hervelle baudos metimų ispanai jau pirmavo 50:43. M.Petravičius dviem baudos metimais mažina skirtumą iki penkių, o gynyboje vilniečiams vėl nepavyksta apsiginti be pražangų. Visiškai laisvas Ch.Smithas didina skirtumą jau iki 8 – 55:47. Kitoje atakoje fantastišką tritaškį pataikė L.Bullockas ir “Real” pirmąkart įgijo 10 taškų pranašumą – 58:48. Po dar vieno įspūdingo Ch.Smitho metimo ispanų pranašumas jau 15 taškų – 63:48.

REKLAMA

Ivano Koljevičiaus pastangomis skirtumas sumažėjo iki 53:63. Tritaškį juodkalnietis pelnė nuo lentos. Tomas Delininkaitis sumažino rezultatą iki 56:65. Paskutinėmis kėlinuko sekundėmis Raulis Lopezas vėl padidino “Real” pranašumą iki 11 – 69:58.

Ketvirtą kėlinuką K.Rushas pradėjo tritaškiu, o vėliau pridėjo dar du taškus – 63:71. Visas vilniečių pastangas niekais vertė ispanų snaiperiai – po Ch.Smitho tritaškio 74:63 varžovų naudai. Amerikietis kitoje atakoje deda dar vieną bombą į vilniečių krepšį – 77:63.

Likus šešioms minutėms A.Jomantas pelno du taškus, vėliau J.P.Batista prideda dar tiek pat, tačiau skirtumas nemažėjo – 80:68 “Real” naudai. Likus trims minutėms iki kėlinuko pabaigos I.Koljevičius prameta abu baudos metimus, tačiau kitoje atakoje M.Nielsenas mažina skirtumą iki 8 – 72:80. Tačiau kitoje atakoje L.Bullockas pelno sudėtingą metimą ir likus daugiau nei minutei ispanų pranašumas vėl siekia dešimt taškų. M.Nielsenas prameta abi baudas, o R.Lopezas pataiko iš toli ir nuima visus klaustukus. Per likusį laiką “Lietuvos rytas” tik nežymiai sušvelnino skirtumą – “Real” pergalė rezultatu 87:75.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų