REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Velykų savaitę uostamiesčio rajone, kuriame gyvena daugiausia regėjimo negalią turinčių žmonių, atsirado specialūs gatvės apšvietimo ir kelio ženklų stulpų ženklinimai. Geltonos juostelės, kuriomis apklijuoti stulpai, blogai matantiems asmenims padės daug geriau orientuotis aplinkoje.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais pokyčiais, kurie paprastiems praeiviams netgi sunkiai pastebimi, džiaugėsi VšĮ „Klaipėdos ir Telšių regionų aklųjų centras“ direktorė Daina Vitkauskienė. Apžiūrėjusi ir įvertinusi Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos iniciatyva atsiradusį žymėjimą ji sakė, kad pirmieji žingsniai teikia daug vilčių. „Esu keliavusi po daugelį Europos miestų, todėl galiu drąsiai sakyti, kad juose dėmesys ir rūpestis aklaisiais yra daug didesnis. Juk šios juostelės – visai nedidelė investicija, o nauda – didžiulė. Kai manęs klausia, o kur gyvena, kur juda aklieji, aš sakau – visur. Juk jie – tokie pat žmonės ir jų poreikiai – kaip mūsų visų“, - sakė D. Vitkauskienė.

REKLAMA

Direktorė kalbėjo, kad būtent geltonos spalvos juostelės padeda geriau orientuotis pilkoje aplinkoje, kurią mato regėjimo negalią turintys žmonės. Vertindama pirmuosius stulpų žymėjimus Šviesos ir Kretingos gatvėse D. Vitkauskienė pageidavo, kad geltonosios žymėjimo juostelės būtinai atsirastų stulpų apačioje: tokie yra neregių aplinkos suvokimo ypatumai.

Aklųjų centro direktorė susidomėjo, kaip atsirado ir iš kur kilo iniciatyva pasirūpinti specialiu aplinkos žymėjimu, patogiu neregiams. Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus neslėpė, kad dalyvaudamas viename seminare Liepojoje (Latvija), pats pamatė ir įvertino latvių įgyvendintą projektą.

„Liepoja – Klaipėdos miestas-partneris, su kuriuo seniai bendradarbiaujame įvairiose srityse. Neseniai dalyvaudamas viename seminare Liepojoje akivaizdžiai pamačiau, kaip paprastai ir pigiai galima padaryti gerą darbą negalią turintiems žmonėms,“ – kalbėjo R. Mockus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų