REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prognozuoja butų brangimą

Nekilnojamo turto bendrovės „Ober-haus“ vertinimo ir rinkotyros skyriaus vadovas Saulius Vagonis sako, kad šiuo metu nekilnojamo turto pardavimo rinka yra labai aktyvi, bet tik didžiuosiuose ir kurortiniuose miestuose. Čia per tris pirmuosius metų mėnesius parduota 50 proc. daugiau butų nei 2013 m.

REKLAMA
REKLAMA

„Žmonės labiausiai baiminasi kainų kėlimo. Kol kas kainos yra pakankamai stabilios. Pirkimai vyksta tikrai labai dideliu tempu, tačiau jei žiūrėsime į kainų pokyčius, Vilniuje kainos ūgtelėjo apie 3 proc. Kituose didmiesčiuose augimas buvo tarp 1 ir 2 proc.“, - „Žinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ sakė S. Vagonis.

REKLAMA

Pašnekovas pridūrė, kad nors pardavimai ir vyksta labai sparčiai, kainų augimo tempas yra gerokai lėtesnis. Visgi S. Vagonis neatmeta galimybės, kad dėl didelės paklausos, įpusėjus metams kainos gali didėti.

„Jeigu žmonės bijo, kad butai bus išpirkti ir nebebus iš ko rinktis metų gale ar kitų metų pradžioje, tai juos būtų galima nuraminti. Butų yra statoma nemažai, situacija yra pakankamai subalansuota. Nematau grėsmės, kad butų pritrūks, bet nematau ir grėsmės, jog bus butų perteklius, o namai stovės pustuščiai“, - ramino S. Vagonis.

REKLAMA
REKLAMA

„Savikainos augimas skatina plėtotis, norisi dirbti pelningai, todėl išaugus reikiamybei, norisi padidinti kainą. Jeigu pardavėjai mato nemažą paklausą, tai kodėl nepabandžius parduoti brangiau? Aišku, viskas atsiremia į paklausos mokumą“, - apie galimas tendencijas kalbėjo vyras.

Specialistas taip pat pabrėžė, kad šalies ekonomika neatsigauna tokiais tempais, kad pirkėjai leistų sau imti didesnes paskolas ar įsigyti turto už daug didesnes kainas.

Žinių radijas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų