REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis naujienų portalą LRT.lt informavo, kad Kuršių nerijoje įdiegta miško gaisrų stebėjimo sistema sureagavo kone tuo pačiu metu, kaip ir buvo gautas pranešimas į Bendrąjį pagalbos centrą. Anot ministro, gesinti gaisro bus pasitelkiami ir kaimynai latviai, padėję lietuviams ir 2006-ųjų pavasarį.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano turima informacija, praktiškai vienu metu ir žmonės, ir gaisrų sistema sureagavo, nes reaguoja nuo dūmų“, – portalui LRT.lt komentavo aplinkos ministras.

REKLAMA

V. Mazuronis teigia kalbėjęsis su vidaus reikalu ministru Dailiu Alfonsu Barakausku, kuris jau yra atvykęs į Kuršių neriją. Į įvykio vietą siunčiami kariškiai, pagalbos laukiama jau ir iš Latvijos.

Primename, kad Latvijos karinių oro pajėgų karininkai ir kareiviai padėjo užgesinti didelį gaisrą Kuršių nerijoje 2006-aisiais. Tuomet kilęs gaisras Smiltynėje sunaikino 235,6 hektarų kalnapušių miško. Ugnį penkias dienas malšino didelės Vakarų Lietuvos ugniagesių pajėgos, miškininkai, kariai ir savanoriai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak aplinkos ministro, gaisrą gesinimą sunkina ir nuolat besikeičiantis vėjas. „Pajungė cisternas, daro viską, ką gali, bet gaisras yra išsiplėtęs“, – LRT.lt teigė aplinkos ministras V. Mazuronis.

Jis sako šiuo metu neturintis informacijos, kodėl galėjo kilti gaisras. Po susitikimo Plungėje aplinkos ministras teigė važiuosiantis į Kuršių neriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų