REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 25 d. korporacija „Microsoft“ pranešė užbaigusi „Nokia“ įrenginių ir paslaugų verslo įsigijimo procesą. Sandoriui pritarė tiek „Nokia“ akcininkai, tiek atitinkamos priežiūros institucijos visame pasaulyje. Ši žinia yra pirmasis svarbus žingsnis apjungiant dvi organizacijas į vieną komandą, sakoma „Microsoft“ pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien į savo didelę šeimą mes priimame „Nokia“ įrenginių ir paslaugų verslą, – viešojo kreipimosi metu sakė „Microsoft“ vadovas Satya Nadella. – Tikime, kad „Nokia“ turimos kompetencijos ir įdirbis mobiliosiose technologijose dar labiau paspartins dabartinį „Microsoft“ transformacijos procesą. Ir toliau glaudžiai bendradarbiausime su mūsų partneriais, susitelkdami ties inovacijomis mobilumo ir debesijos sprendimuose.“

REKLAMA

Oficialiai paskelbus apie įsigijimą, buvo sukurtas naujasis padalinys – „Microsoft‘s Devices Group“, kurio vykdomuoju viceprezidentu tapo Stephenas Elopas, ankstesnis „Nokia“ prezidentas ir direktorius. Jis tapo pavaldus „Microsoft“ vadovui Satya Nadella. S. Elopas vadovaus padidėjusiam padaliniui su išplėsta įrenginių pasiūla, įskaitant išmaniuosius „Lumia“ telefonus ir įrenginius, „Nokia“ mobiliuosius telefonus, „Xbox“ techninę įrangą, „Surface“, taip pat „Perceptive Pixel“ (PPI) produktus ir aksesuarus.

Skelbiama, kad, įsigydama „Nokia“ įrenginių ir paslaugų verslą korporacija „Microsoft“ į savo komandą priima itin profesionalius specialistus, dirbančius daugiau nei 130 miestų 50 pasaulio šalyse, įskaitant keletą gamyklų, kuriose projektuojami, gaminami, bandomi, tobulinami ir parengiami pardavimui plataus asortimento pažangūs išmanieji įrenginiai ir telefonai. Pagal sandorio sąlygas „Microsoft“ perėmė ir garantinius įsipareigojimus, suteiktus dabartiniams „Nokia“ klientams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų