REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 24 d. Didžiosios Britanijos ambasadoje geriausių Vilniaus ir Kauno mokyklų vadovams buvo pristatyta pasaulyje plačiai žinoma Edinburgo hercogo princo Filipo sukurta „The Duke of Edinburgh‘s International Award“ programa. Į oficialų priėmimą susirinkę svečiai spėliojo, kas galėtų būti vienoje iš nuotraukų pavaizduodas žmogus su dviem deguonies balionais.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2014 m. rudens jauni žmonės iš Lietuvos turės galimybę prisijungti prie prestižinės visame pasaulyje žinomos Edinburgo hercogo apdovanojimų programos (trumpiau - DofE apdovanojimų). Jungtinės Karalystės ambasadorus David Hunt kalbėdamas apie 140-yje pasaulio šalių žinomą programą minėjo, kad ši iškirtinė programa neabejotinai padeda jauniems žmonėms ieškantis darbo ar stojant į geriausius Didžiosios Britanijos universitetus.

REKLAMA

Švietimo viceministrė Edita Tamošiūnaitė išreiškė susirūpinimą jaunųjų lyderių pasiekimų pripažinimu ir negailėjo pagiriamųjų žodžių išskirtinei DofE apdovanojimų programai, padedančiai atrasti talentingą jaunimą ir deramai įvertinti jų pasiekimus.

Programos pristatyme dalyvavę mokyklų vadovai turėjo galimybę peržiūrėti istorines nuotraukas, kuriose užfiksuotos prico Filipo (angl. prince Philip) jaunystės akimirkos, „Gordonstouno“ mokykla, kurioje ir buvo pradėta įgyvendinti DofE apdovanojimų programa, grafienė Kate Middleton ir kiti žymūs žmonės, dalyvavę tobulėjimo programoje. Dažno svečio dėmesį patraukė nuotrauka, kurioje pavaizduotas pusamžis vyras su dviem deguonies balionais ant nugaros. Pradėjus spėlioti apie galimą balionų paskirtį, kilusį šurmulį nuramino programos koordinatorių paaiškinimas – nuotraukoje pavaizduotas vyras yra lordas Džonas Hantas (angl. John Hunt), vienas iš DofE apdovanojimų programos globėjų. Džonas Hantas buvo aistringas keliautojas, pirmasis įkopęs į Himalajų viršukalnę, kur jam ir prireikė deguonies balionų.

Prisijungti prie išskirtinės DofE apdovanojimų programos buvo pakviestos geriausios Vilniaus ir Kauno mokyklos, besirūpinančios geresnėmis savo mokinių studijų galimybėmis Jungtinės Karalystės universitetuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų