REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Novosibirsko (Rusija) universiteto Mikrobiologijos ir virusologijos laboratorijos mokslininkai pranešė sukonstravę genetiškai modifikuotus virusus, gebančius efektyviai naikinti vėžines ląsteles.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak laboratorijos vadovo Piotro Čiumakovo, bandymų „in vitro“ (mėgintuvėlyje) sąlygomis rezultatai buvo labai geri. Buvo atlikti ir pirminiai virusų bandymai su laboratoriniais gyvūnais, kurie esą patvirtino šių tyrimų perspektyvumą, pranešė naujienų agentūra „Interfax“.

REKLAMA

Pasak Rusijos mokslininkų, genetiškai pakeisti virusai buvo išbandyti ir su onkologinėmis ligomis sergančiais šunimis.

Pranešama, kad šioje laboratorijoje naudojami kelių tipų virusai, kurie modifikuoti taip, kad galėtų gydyti platų onkologinių ligų spektrą, įskaitant krūties, storosios žarnos, plaučių ir smegenų vėžį. Pasak mokslininkų, tokiems eksperimentams naudojami tik nepatogeniniai virusai.

Bandymai kovai su vėžiu naudoti genetiškai modifikuotus virusus, ardančius tam tikro tipo baltymus, vykdomi daugelyje pasaulio šalių. Mokslininkų sukaupta patirtis liudija tokio metodo saugumą ir efektyvumą, sakoma pranešime. P. Čiumakovo manymu, platus šios priešvėžinės terapijos metodo naudojimas prasidės per artimiausius 10 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų