REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Šeštadienį 90 procentų Lietuvos savivaldybių vėl tvarkys aplinką jau septintojoje akcijoje „Darom“.

REKLAMA
REKLAMA

Siekdami išvengti nesusipratimų, organizatoriai primena, kad akcijoje dalyvauja tik tos savivaldybės, kurios aplinką švarinti ketina šį šeštadienį. Pasirinkusios kitą dieną savivaldybės registruojamos kaip „NeDarom“ zonos.

REKLAMA

Organizatoriai tikina, kad per septynerius metus sukaupė patirties, todėl siekdami sklandumo pradėjo ir naują iniciatyvą – „Darom“ patrulius. Prižiūrėtojai stebės, ar neatsiranda siekiančių pasinaudoti iniciatyva ir atsikratyti asmeninių atliekų, kad į tvarkymo taškus nebūtų vežamos šiukšlės iš kitų vietų ir privačių teritorijų. „Darom“ patruliai darbuosis ne tik šeštadienį, bet ir dar dvi savaites po akcijos.

REKLAMA
REKLAMA

Tvarkymo taškus galima rasti tinklalapyje mesdarom.lt, o neradusiems norimos teritorijos organizatoriai pataria pasirinkti artimiausią kitą, nes tik iš nurodytų taškų atliekos bus išgabenamos. Taip pat primenama, kad visiems bus dalijami maišai, tačiau pirštinėmis raginama pasirūpinti patiems. Po aplinkos švarinimo visoje šalyje bus rengiamos ir iškylos gamtoje.

Vilniečiai prie „Darom“ kviečiami prisijungti 45 sostinės vietose, o surinktos šiukšlės bus išvežtos tą pačią dieną. Savivaldybė primena, kad rengiant talką papildomose vietose, gyventojai šiukšlių surinkimu ir išvežimu turi pasirūpinti patys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų