REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien „Samsung Electronics Baltics“ kartu su partnere „Renkuosi mokyti!“ pristatė mokytojų skaitmeninių gebėjimų gerinimo programą „Samsung Mokykla ateičiai“. Šia programa siekiama kurti motyvuojančią ir kūrybiškumą skatinančią mokymosi aplinką Lietuvos mokyklose. „Samsung Mokykla ateičiai” programoje turės galimybę nemokamai dalyvauti 112 mokytojų ir direktorių iš visos Lietuvos. Mokytojai tobulins skaitmeninio raštingumo kompetenciją, išmoks kurti ir mokymo procese naudoti socialinę žiniasklaidą, tinklaraščius, informacinę grafiką, videofilmus bei animaciją, siekdami mokymosi procesą padaryti kūrybišką, įdomų ir motyvuojantį jaunuolius gilinti savo žinias. Mokyklos komandai, kuri įtikinamiausiai pademonstruos, kaip efektyviausiai, kūrybiškiausiai ir prasmingiausiai naudoti technologijas mokymosi procese, programos pabaigoje atiteks 10 000 eurų „Samsung“ technologijoms įsigyti.

REKLAMA
REKLAMA

„European Schoolnet“ ir Lježo universiteto tyrimo „Survey of Schools: ICT in Education“ duomenimis, Lietuvos mokytojų pasitikėjimas savo skaitmeniniais gebėjimais yra mažesnis nei Europos Sąjungos vidurkis. „Samsung“ atlikta apklausa parodė, kad 44,7% tėvų mano, jog būtent naujausių technologijų naudojimas ne tik informatikos pamokose, bet ir mokant kitų dalykų, skatintų vaikų motyvaciją mokytis. Atsižvelgiant į tai, buvo inicijuota programa „Samsung Mokykla ateičiai”, kurios metu mokytojai turės galimybę įgyti gebėjimų, reikalingų vedant kūrybiškas bei įdomias pamokas.

REKLAMA

„Šiandieninėje mokykloje įgyti gebėjimai tiesiogiai susiję su jaunimo konkurencingumu darbo rinkoje. Mes, kaip technologijų kompanija, ne tik gerai suprantame technologinių galimybių teikiamą naudą, bet ir tai, kad lemiamą reikšmę turi gebėjimai jomis naudotis. Todėl mūsų tikslas – padėti tobulinti mokytojų skaitmeninio raštingumo gebėjimus ir kompetencijas, leisiančias sukurti mokiniams įdomias ir turiningas pamokas“, – teigia Vaidas Bielinis, „Samsung Electronics Baltics“ technologinių sprendimų ekspertas švietimui.

REKLAMA
REKLAMA

Į „Samsung Mokykla ateičiai” mokymus kviečiamos registruotis Lietuvos mokyklų komandos, sudarytos iš 4 žmonių, tai yra iš 3 mokytojų ir mokyklos direktoriaus. Programos metu kokybiškai apmokyti galima 28 mokyklų komandų mokytojus, todėl, jeigu užsiregistravusių mokyklų skaičius bus didesnis, mokyklų pateiktas paraiškas vertins projekte dalyvaujanti komisija. Mokytojų komandos turės galimybę nemokamai tobulinti skaitmeninio raštingumo gebėjimus 5 mėnesius. „Samsung Mokykla ateičiai” mokymus ves „Renkuosi mokyti!” lektoriai bei projekte dalyvaujantys savo sričių ekspertai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Esame sukaupę ilgametę patirtį rengiant mokymų programas bei organizuojant mokymus pedagogams. Manome, kad mokytojams labai svarbu suspėti su visuomenės skaitmeninio raštingumo tempais, todėl rengdami programą šiam projektui, stengėmės atsižvelgti į šiandienines informacinės erdvės tendencijas ir siekėme, kad mokytojai galėtų įgytas žinias panaudoti vesdami įdomias ir įtraukiančias pamokas“, – sakė Gabrielė Characiejienė, programos „Renkuosi mokyti!” koordinatorė.

Mokyklų komandų paraiškas ir mokymų metu parengtus mokyklų projektus vertins speciali komisija, kurią sudaro Kauno technologijos universiteto prorektorius prof. Pranas Žiliukas, Mokyklų tobulinimo centro programos vadovė Marina Vildžiūnienė, Švietimo informacinių technologijų centro direktoriaus pavaduotojas Mantas Masaitis, Ugdymo plėtotės centro direktorius Giedrius Vaidelis, muzikantas, žurnalistas, aktyvus tėvas Arnoldas Lukošius, Lietuvos mokinių parlamento pirmininkas Juozas Vaidelis.

REKLAMA

„Į mokymus kviesti mokytojus kartu su direktoriumi yra įžvalgus programos kūrėjų sprendimas. Sujungus mokytojų kompetenciją ir vadovybės paramą, mokyklose bus galima skatinti technologijoms naudoti palankią aplinką“, – pabrėžia Mantas Masaitis, Švietimo informacinių technologijų centro direktoriaus pavaduotojas.

Visos Lietuvos mokyklos kviečiamos užsiregistruoti į „Samsung Mokykla ateičiai” mokymų programą iki birželio 2 dienos ir užpildyti paraiškos formą, kurią gali parsisiųsti iš internetinės svetainės www.mokyklaateiciai.lt.

REKLAMA

Apie „Samsung Mokykla ateičiai“

Mokytojų skaitmeninio raštingumo programa – pirmoji „Samsung“ švietimo iniciatyva Lietuvoje, kuria siekiama tobulinti mokytojų skaitmeninio raštingumo kompetenciją ir kurti mokyklose motyvuojančią, kūrybiškumą skatinančią mokymosi aplinką. Programoje gali dalyvauti 28 mokyklų komandos iš visos Lietuvos, kurias sudaro trys mokyklos mokytojai ir direktorius. Mokymai vyks 5 mėnesius – nuo 2014 m. rugpjūčio iki 2015 m. sausio. Mokytojai tobulins skaitmeninio raštingumo kompetenciją, išmoks kurti ir prasmingai mokymosi procese naudoti socialinę žiniasklaidą, tinklaraščius, informacinę grafiką, videofilmus bei animaciją. Mokyklai, kurios mokytojų komanda įtikinamiausiai pademonstruos, kaip efektyviai, kūrybiškai ir prasmingai mokymosi procese pritaikyti technologijas, programos pabaigoje atiteks 10 000 eurų „Samsung“ technologijoms įsigyti. Daugiau informacijos rasite apsilankę www.mokyklaateiciai.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų