REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Susitikti su gyventojais skuba ne visi kandidatai

Į susitikimą su Verkių regioninio parko gyvetojais atvyko tik 3 iš 7 kandidatų į prezidentus

Siekdami patraukti savo pusėn kuo daugiau rinkėjų kandidatai į prezidentus pastaruoju metu mielai skuba į debatus įvairiose televizijų ir radijo stočių laidose. Tačiau į susitikimus, į kuriuos kviečia patys gyventojai, skuba ne visi.

Pasikviesti kandidatus į susitikimą nusprendė ir gamtos prieglobstyje Vilniaus pakraštyje įsikūrusios sanatorijos „Pušyno kelias” kolektyvas. Sanatorijos direktoriaus Vytauto Dumbrovo teigimu, kandidatus susitikti jie kvietė atsižvelgdami į sanatorijos darbuotojų bei pacientų pageidavimus.

„Taip pat pakvietėme kitų Verkių regioniniame parke esančių įstaigų darbuotojus, kaimynystėje gyvenančius žmones, kad ir jie turėtų galimybę geriau susipažinti su visų pretendentų į šalies vadovo postą programomis ir vizijomis”, – naujienų portalui balsas.lt sakė V. Dumbrovas.

Deja, susirinkusieji sanatorijos salėje ketvirtadienio pavakarę sulaukė ne visų kandidatų – į susitikimą atvyko socialdemokratų kandidatas europarlamentaras Zigmantas Balčytis bei Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Ignalinos meras Bronis Ropė. Kiek pavėlavęs prie jų prisijungė ir pats save iškėlęs kandidatas Naglis Puteikis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak vieno iš susitikimo iniciatorių – Lietuvos socialdemokratų sąjungos vadovo Arvydo Akstinavičiaus, dabartinės prezidentės Dalios Grybauskaitės štabo atstovai iš karto informavo, kad šalies vadovė dalyvauti negalės dėl didelio užimtumo.

REKLAMA

„Kiti kandidatai, pavyzdžiui, Vilniaus meras Artūras Zuokas ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos kandidatas Valdemaras Tomaševskis, nors iš pradžių sakė atvyksiantys, vėliau pakeitė savo planus. Jų štabų atstovai informavo, kad mūsų pasiūlytas laikas sutapo su kitais renginiais”, – portalui balsas.lt pasakojo V. Dumbrovas.

Susitikimo organizatorių teigimu, dėl kokių priežasčių neatvyko septintasis – Darbo partijos kandidatas Artūras Paulauskas, jiems nepranešta.

Klausimai: nuo euro iki medicinos

Pasak sanatorijos direktoriaus V. Dumbrovo, susitikti su kandidatais atėjo mažųjų ligoniukų mamos, kiti ligoniai, sanatorijos darbuotojai, netoli gyvenantys ar dirbantys vilniečiai. Dalyvauti susitikime galėjo net tie ligoniai, kurie sunkiai bepaeina. „Nors nuo vieno korpuso iki kito tik maždaug 300 metrų, juos pavėžėjome autobusiuku”, – sakė V. Dumbrovas.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, apie ką kandidatai į prezidentus kalbėjosi su žmonėmis net 2 valandas, V. Dumbrovas sakė: „Klausimų buvo įvairių. Žmonėms rūpi ir sveikatos reikalai, ir kaip jie gyvens įvedus eurą, ir socialiniai dalykai. Pavyzdžiui, jauna mama, kurios vienas vaikelis pas mus gydosi, o ji laukiasi antro, domėjosi, kaip kandidatai ketina padėti jaunoms šeimoms".

Pasak sanatorijos vadovo, „daugelis ligonių, kurių susitikime buvo apie 60, kandidatų į prezidentus iš arti iki šiol net nebuvo matę, ir jei ne šis susitikimas, tikriausiai nepamatytų, nes tai sunkūs ligoniai ir po reabilitacijos geriausiu atveju jie galės nebent į lauką išeiti pasivaikščioti”. „O pokalbis vyko labai draugiškai. Jokio šou mes nerengėme. Paprasčiausiai kalbnėjomės, bet buvo matyti, kad kandidatai žinojo, su kokiais žmonėmis susitiks, ir ruošėsi”, – pridūrė V. Dumbrovas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų