REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pabaigus pirmąjį Kalvarijų turgavietės rekonstrukcijos etapą, duris atvers duonos paviljonas, kuriame įsikurs tradicinės duonos kepėjai iš įvairių pasaulio kraštų. Planuojama, kad duoną čia keps Gruzijos, Indijos, Graikijos, Kazachstano, Uzbekijos ir kitų šalių atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

„Vien lietuvių kalboje yra daugiau nei tūkstantis įvairiausių patarlių, priežodžių apie duoną, tai vienas svarbiausių produktų jau tūkstančius metų. Kiekviena šalis turi savo duoną, jos kepimo tradicijas, o Vilnius galėtų būti ta vieta, kur įvairios duonos susitinka, žinoma, nepamirštant lietuviškos duonos“, - sako Vilniaus meras Artūras Zuokas.

REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybė šiuo metu kalbasi su skirtingomis ambasadomis su prašymu prisijungti prie šios iniciatyvos ir paaukoti krosnis, kuriose jų šalių atstovai galėtų kepti tradicinę duoną. Į iniciatyvą jau atsiliepė Uzbekijos, Indijos, Kazachstano atstovai. Planuojama, kad iš viso naujajame paviljone bus pastatyta apie 10 skirtingų tautų duonos kepimo krosnių.

Pirmąjį turgavietės rekonstrukcijos etapą planuojama baigti 2015 metais. Visas turgus bus rekonstruojamas 4 metus, o bendra privačių investicijų į rekonstrukcija suma yra 25,57 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų