REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos prezidento Vladimiro Putino aplinkos žmonėms perėmus socialinio tinklo „VKontakte“, kuris Rusijoje yra toks pat populiarus, kaip pasaulyje „Facebook“, kontrolę į savo rankas, jo įkūrėjas Pavelas Durovas su 12 žmonių komanda ieško šalies, kurioje galėtų įkurti pagrindinį biurą ir toliau vystyti savo startuolius. Oficialų kvietimą tai daryti Lietuvoje jam jau išsiuntė Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis, o nuo Lietuvos startuolių bendruomenės – Edmundas Balčikonis, „Track Duck“ įkūrėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Saugodamas Rusijos opozicijos ir Ukrainos Maidano aktyvistų duomenis, privatumą bei saugumą, P. Durovas atsisakė bendradarbiauti su Rusijos valdžia, todėl buvo priverstas pasitraukti tiek iš „VKontakte“ vadovo pareigų, tiek iš Rusijos.

REKLAMA

„Kaip jūs turbūt žinote, nebesu Rusijoje – kartu su 12 žmonių komanda laikinai įsikūrėme Europoje ir šiuo metu ieškome vietos, kurioje galėtume įsikurti ir dirbti ilgą laiką. Ieškome naujų namų, šalies, kurioje galėtume laisvai, vietinei valdžiai gerbiant mūsų privatumą ir žodžio laisvę, vystyti savo projektus,“ - rašo P. Durovas savo viešame laiške.

Kap teigia Lietuvos liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis, P. Durovo atėjimas į Lietuvą ne tik sukurtų naujų darbo vietų, bet ir būtų tarptautiniu Lietuvos pripažinimu, leidžiančiu savo verslą dar tik kuriantiems žmonėms lengviau rasti investicijų ir įgyvendinti savo idėjas: „Šiandien jau galime džiaugtis tiek didelių tarptautinių kompanijų investicijomis Lietuvoje, tiek mūsų, lietuvių, kuriamų startuolių sėkme. Turime puikią informacinių technologijų infrastruktūrą, kvalifikuotus specialistus, tad privalome stengtis, kad šiame sektoriuje išnaudotume visą potencialą.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „VKontakte“ įkūrėjo P. Durovo, jis planuoja vystyti kitą mobilaus socialinio tinklo projektą, kurio įgyvendinimui pasitelks ilgametę savo komandą, kurią sudaro 6 ACM ir 6 kitų programavimo konkursų laimėtojai. Šie žmonės startuoliui „Telegram messenger“ padėjo surinkti 40 mln. registruotų vartotojų visame pasaulyje tik per 8 mėnesius nuo jo starto. Keletas jų socialinei platformai „VKontakte“ padėjo tapti tuo, kuo ši platforma yra dabar – vieninteliam socialiniam tinklui, sugebančiam vietinėje rinkoje konkuruoti su „Facebook“.

„Pavelas ir jo komanda yra puikus pavyzdys, kaip reikia kurti sėkmingą tarptautinį verslą, bet kartu išlikti ištikimu savo pažiūroms ir išsaugoti bendražmogiškas vertybes. Jų atėjimas į Lietuvą atkreiptų tarptautinės verslo bendruomenės dėmesį, pritrauktų dar daugiau užsienio investicijų ir, žinoma, mokestine išraiška papildytų šalies biudžetą, - sako E. Balčikonis. – Ne mažiau svarbus ir P. Durovo vaidmuo Lietuvos startuolių bendruomenėje: žmogus su tokia patirtimi, pažintimis ir įtaka galėtų motyvuoti ir į platesnius vandenis padėti išplaukti vietiniams projektams.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų