REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva tenise gali turėti antrą Ričardą Berankį. Tiesa, jis varžytųsi ne vyrų, o moterų turnyruose. 17-metė Akvilė Paražinskaitė turi milžinišką potencialią, kuriuo neabejoja ne tik šių metų pradžioje ją treniruoti ėmęsis Remigijus Balžekas, bet ir verslininkai, nusprendę įsteigti „Akvilės paramos fondą“.

„Labai džiaugiuosi, kad yra žmonių, sugalvojusių šią idėją. Esu dėkinga ir tikiuosi viskas išeis į naudą“, - Balsas.lt sakė ketvirtadienį į potencialių fondo investuotojų susirinkimą Vilniuje atvykusi A. Paražinskaitė. Kol kas WTA reitinge 886 vietą užimanti tenisininkė nesivaiko tikslo patektį į pajėgiausiųjų šimtuką ar penkiasdešimtuką.

„Stengiuosi viską daryti palaipsniui, kiekvienas turnyras, kiekvienas mačas. Tikrai negalvoju apie TOP 100 ar TOP 50. Perėjimas į moterų tenisą nėra lengvas, bet viskas palaipsniui. Viskas neblogai sekasi, kylam ir svarbiausia nesustoti“, - kalbėjo ji.

REKLAMA
REKLAMA

Visiškai į moterų turnyrus A. Paražinskaitė žada pasinerti po vasaros: „Penktadienį išskrendu į Italiją, kur žaisiu jaunimo turnyruose. Tikslas – užsitikrinti aukštą vietą reitinge, kad patekčiau į jaunimo vasaros olimpines žaidynes rugpjūčio 16–28 dienomis Nankine, Kinijoje. Man būtų didelė garbė atstovauti Lietuvai. Po olimpiados žaisčiau jau tik moterų turnyruose.“

REKLAMA

Siekti aukštų tikslų Akvilei padės ne tik renkama verslo žmonių parama, bet ir patyrusio trenerio R. Balžeko pagalba. Apie buvusį R. Berankio trenerį tenisininkė jau rado bendrą kalbą. „„Remigijus išties labai geras treneris, užsispyręs, tiki manimi ir padeda. Su juo dirbti sunku, treniruotės sunkios, bet ir smagios. Daugiausiai akcentuojame ėjimą į kamuolį, spaudimą ir situacijos valdymą“, - teigė ji.

„Akvilės paramos fondas“, anot jo steigėjų, iš pradžių padės siekti aukštumų A. Paražinskaitei, o vėliau bus skirtas visiems talentingiems Lietuvos tenisininkams ugdyti. „Tai labai svarbus dalykas. Ne tik dėl Akvilės, bet ir dėl perspektyvių ateities tenisininkų. Jei jis bus sėkmingas, padės siekti užsibrėžto tikslo“, - sakė R. Balžekas.

REKLAMA
REKLAMA

– Kada pradėjote darbą su A. Paražinskaite ir kaip jį vertinate?Balsas.lt paklausė trenerį R. Balžeką.

– Dirbu ne taip ir seniai. Praėjusių metų gruodį stovykloje Amerikoje pradėjome bendradarbiauti, o po Naujųjų metų pradėjome žaisti turnyruose. Dar praėjo nedaug laiko, bet jei netikėčiau Akvilės galimybėmis ir potencialu, tikrai nebūtume pradėję dirbti. Susipažinau su jos charakteriu ir galimybėmis – ateityje ji taps aukščiausio lygio sportininkė.

– Kaip apibūdintumėte Akvilę?

– Labai užsispyrusi, tvirto charakterio, tai labai reikalinga tenise. Užsibrėžto tikslo siekimas, noras – begalinis. Jos matyvacija ir man labai padeda. Esame panašaus charakterio, mėgstame daug dirbti, bus gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Perėjote iš vyrų į moterų tenisą. Jaučiate skirtumą?

– Su vyrais dirbti paprasčiau. Gal visi galvoja, kad su moterimis pasiekti kažko paprasčiau, bet nieko panašaus. Moterų tenisas taip pat aukšto lygio ir sudėtingas. Moterų charakteriai kitokie (juokiasi). Žinant, kas valdo mūsų šalį, ką moterys gali, manau ir Akvilė parodys save.

– Ar galima lyginti Ričardą ir Akvilę?

– Jei charakterius lyginsime, abu panašūs – darbštūs, atsidavę, tikintys. O dėl potencialo – abu turi talentus, gerus kūnus, gerą pasirengimą ir norą. Tai – svarbiausia.

– Akvilei dar tik 17 metų. Kalbate apie TOP 50. Ar nebus per didelis spaudimas Akvilei dėl sudėtų vilčių?

REKLAMA

– Mums reitingai nėra svarbiausias dalykas. Pagrindinis dėmesys į progresą, užsibrėžto tikslo siekimą. Reikia išmokti žaisti tenisą taip, kad vėliau tas reitingas ateitų nejučia. Su Ričardu lygiai taip pat dirbome. Niekas nedirba dėl skaičių. Dirbama dėl progreso, o visa kita ateina savaime. Su Akvile apskritai apie tai nekalbame. Ji pirmą kartą šiandien apie tai išgirdo. Neakcentuojame ir tai mūsų nejaudina.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų