REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš seniausių Italijos krepšinio klubų „Olimpia Milano“ šiemet pirmą kartą pakvietė stiprias Europos jaunių komandas į atsinaujinusį krepšinio turnyrą – „Kigia Cup“, kuris ankščiau vadinosi „RHO – Milano“, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš pat Velykas oro transportu, kuris keliauja maršrutu Vilnius – Milanas, pakilo „Sabonio KC – Selteka“ komanda, kurią treniruoja Andrius Brusokas. Pasistiprinusi keletu naujų žaidėjų: Arnoldu Kulboka („Saobnio KC – Viacon“) ir Augustu Meškausku („A. Sireikos KA“), ekipa į turnyrą išvyko kovoti dėl apdovanojimų ir pasisemti neįkainojamos tarptautinės žaidybinės patirties.

REKLAMA

Be Sabonio centro ir šeimininkų „Armani Junior“ komandų, balandžio 17 – 20 d. vykusiame turnyre taip pat dalyvavo šios U-17 ekipos: „CB Cornella“ (Ispanija), „Vasas Budapest“ (Vengrija), „Olimpia Ljublijana“ (Slovėnija), „Virtus Bologna“ (Italija), „Brose Bamberg“ (Vokietija) ir „Cibona Zagreb“ (Kroatija).

Nors turnyras „saboniukams“ ir nesusiklostė taip kaip norėjosi komandai, tačiau treneris Andrius Brusokas įžvelgė ir daug naudos: „Besiruošiant moksleivių lygos atkrintamosioms varžyboms, sudalyvauti ir pasivaržyti su labai pajėgiomis komandomis buvo išties naudinga.

REKLAMA
REKLAMA

Pralaimėtuose susitikimuose nesužaidėme rungtynių galo: likus pusantros minutės iki pabaigos prisivijome Bolonijos ekipą, tačiau nesugebėjome sužaisti iki pergalės, o prieš „Cibona“ komandą tik pačioje rungtynių pabaigoje išsibaudavus dviems mūsų lyderiams Mykolui Dieniniui ir Martynui Echodui kroatai perėmė iniciatyvą, o mes neišlaikėme turėtos persvaros.

Džiugu, kad prieš šiai dienai fiziškai stipresnius ir universalesnius žaidėjus galėjome išnaudoti vieną iš savo pranašumų – zoninę gynybą, kurios Lietuvos treneriai labai anksti pradeda mokyti vaikus. Turnyras padėjo komandos žaidėjams suprasti minusus ir pamatyti savo lygį Europos konteste. Tikiuosi, kad auklėtiniai į tai pažiūrės kritiškiau. O pats turnyras buvo suorganizuotas iš ties šauniai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors šiemet ir aukštumų „Kigia Cup“ turnyre centro auklėtiniams nepavyko pasiekti – užimta galutinė 5-oji pozicija, tikimės, kad kitamet kiti mūsų auklėtiniai galės ištaisyti šią susidarusią situaciją. Galime pasidžiaugti „Sabonio KC – Selteka“ ir „Žalgiris – 2“ komandos žaidėju Martynu Echodu, kuris buvo išrinktas į simbolinį turnyro penketuką.

Visų „saboniukų“ rungtynių rezultatai:

• „Virtus“ 83:76 „Sabonis Basketball Center“

• „Brose“ 55:72 „Sabonis Basketball Center“

• „Cibona“ 70:67 „Sabonis Basketball Center“

• „Sabonis Basketball Center“ 81:72 „Vasas“

• „Brose“ 55:72 „Sabonis Basketball Center“

„Sabonio krepšinio centras“ komandai ir jos treneriui Andriui Brusokui linki išlikti ramiems ir susikoncentruoti į Lietuvos moksleivių čempionatą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų