REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Nestabilios būsenos jaunas vyras antradienį užpuolė Generalinės prokuratūros apsaugos darbuotoją. Vėliau policija pranešė, kad 25 metų vyras perduotas psichiatrų globai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Pasak prokuratūros pranešimo, apie 10.30 val., į Generalinę prokuratūrą atvykęs maždaug 25 metų amžiaus vyras netikėtai pabandė jėga patekti į saugomas vidines prokuratūros patalpas ir užpuolė jo į vidų nepraleidusį apsaugos darbuotoją.

Pasak policijos, 1988 metais gimęs A.G. savavališkai perlipo per apsauginius vartelius, pateko į saugomas patalpas; vėliau, priėjęs prie lifto, paspaudė iškvietimo mygtuką, visą laiką rodydamas neadekvatų elgesį, nerišliai kalbėdamas, nesugebėdamas paaiškinti apsilankymo tikslo ir nepaklusdamas patalpas saugančios bendrovės „Apsaugos komanda“ apsaugos poste budėjusio darbuotojo reikalavimams pasišalinti.

Į šiuos reikalavimus A.G. reagavo šauksmais, kelis kartus smogė apsaugos darbuotojui į galvą, pargriovė jį ant žemės ir mušė toliau. Apsaugos darbuotojui į pagalbą pirmas atskubėjo įvykio vietoje buvęs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kanceliarijos darbuotojas.

REKLAMA
REKLAMA

A.G. nesileido sutramdomas, kol apsaugos darbuotojas papurškė dujomis iš tarnybinio dujų balionėlio, o į pagalbą suskubo du prokurorai, padėję vyriškį surakinti antrankiais. Vienas jų paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą.

REKLAMA

„Tai buvo agresyvus greičiausiai nestabilios psichikos jaunas vyras, 25 metų amžiaus, kurio rišlaus teksto aš nelabai girdėjau, išskyrus tai, kad jis pasisakė, kas jis toks. Jį pavyko sulaikyti ir perduoti medikams. (...) Jis tikrai buvo fiziškai labai stiprus“, - BNS sakė prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė.

Bandant sutramdyti stiprų fiziškai ir itin agresyvų užpuoliką, preliminariais duomenimis, buvo panaudotos ašarinės dujos ir antrankiai, iškviesta policija bei greitoji pagalba. Incidento metu užpuolikas rėkavo nerišlius, padrikus žodžius, jų prasmės suprasti nebuvo galima.

REKLAMA
REKLAMA

Atvykus policijai ir medikams, laipinamas į greitosios pagalbos automobilį, A.G. nesiliovė priešintis. Lydimas pareigūnų, jis buvo nuvežtas į Vilniaus universitetinę greitosios pagalbos ligoninę, o vėliau - į Respublikinę Vilniaus psichiatrijos ligoninę.

Po grumtynių su užpuoliku gydytojų pagalbos prireikė ir dviem žmonėms, dalyvavusiems sulaikyme: apsaugos darbuotojui ir policijos tyrėjui.

Apsaugininkui padarytus sužalojimus nustatys ekspertai. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato darbuotojui diagnozuoti sumušimai ir akių nudegimai.

E.Martinonienė sakė taip pat pati mačiusi dalį incidento ir bandžiusi raminti vyriškį, kuris, anot jos, „pats galbūt net nesuprato, kur jis yra“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai, ką jis šaukė, to negalima vadinti reikalavimais. Tai buvo žmogus, kuriam sunkiai dėliojosi mintys“, - sakė E.Martinonienė.

Pernai balandį nestabilios psichikos žmogus įsiveržęs į Specialiųjų tyrimų tarnybos pastatą sužalojo du šios įstaigos darbuotojus, vienam iš jų prireikė operacijos.

 

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų