REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2013-2014 metų BEKO LKL reguliariajame sezone liko tik viena savaitė, per kurią komandos išsiaiškins galutines vietas. Reguliarųjį sezoną užbaigs principinė Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ dvikova, po kurios Kauno klubas gali prarasti antrąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Balandžio 22 diena

18.00 Pasvalio „Pieno žvaigždės“ – Kauno „LSU-Atletas“

Balandžio 23 diena

18.30 Panevėžio „Lietkabelis“ – Utenos „Juventus“

18.30 Prienų „TonyBet“ – Alytaus „Dzūkija“

19.00 Klaipėdos „Neptūnas“ – Kėdainių „Nevėžis“

19.00 Vilniaus „Lietuvos rytas“ – „Šiauliai“

Balandžio 26 diena

18.30 Kėdainių „Nevėžis“ – Pasvalio „Pieno žvaigždės“

18.30 „Šiauliai“ – Utenos „Juventus“

18.30 Klaipėdos „Neptūnas“ – Prienų „TonyBet“

18.30 Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“

„Žalgiriui“ reguliariajame sezone beliko sužaisti mačą su vilniečiais, o kitoms pirmojo ketverto ekipoms šią savaitę aikštėje teks pasirodyti po du kartus. Šie mačai bus lemtingi kovojant dėl kuo aukštesnių vietų.

REKLAMA

„Lietuvos rytas“ jau užsitikrino pirmąją vietą turnyro lentelėje, todėl likusieji rezultatai jo pozicijai įtakos neturės. Vis dėlto pastaruoju metu komanda žaidžia banguotai, patyrė pralaimėjimus Šiauliuose ir Pasvalyje, tad revanšuotis šiauliečiams ir antrą kartą įveikti principinį varžovą „Žalgirį“ yra svarbu siekiant didesnio pasitikėjimo savo jėgomis.

„Žalgirio“ statistika yra paprasta. Jei laimi prieš Vilniaus klubą, pergalių ir pralaimėjimų santykis pakyla iki 75 procentų. Jei pralaimi – krenta iki 70 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos „Neptūnas“, jei laimi abejas likusias rungtynes, džiaugiasi tuo pačiu 75 proc. rodikliu. Vienos pergalės ir vieno pralaimėjimo atveju šis rodiklis būtų 70 proc., o ištikus dviems nesėkmėms kristų iki 65 proc.

Jei Prienų „TonyBet“ laimėtų abejas likusias rungtynes, komandos pergalių ir pralaimėjimų santykis pakiltų iki 73,5 proc., o jei laimėtų vienerias, kristų nežymiai – iki 70,6 proc. Du pralaimėjimai prieniškių rodiklį blokštų žemyn iki 67,6 proc.

Šiose lygtyse yra ir vienas papildomas rodiklis. Vienodą pergalių ir pralaimėjimų santykį gali surinkti tik „Žalgiris“ ir „Neptūnas“, o per tarpusavio rungtynes pergales abu kartus šventė uostamiesčio klubas. Tad statistinės lygybės turnyro lentelėje atveju aukštesnę vietą užimtų „Neptūnas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis komandų ketvertas tarpusavio rungtynes paskutinę dieną žais tuo pačiu metu, tad galutinę komandų padėtį sužinosime tik po paskutiniojo reguliariojo sezono švilpuko.

Turnyro lentelės viduryje „Šiauliai“ dar turi galimybę aplenkti Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Tačiau norint ja pasinaudoti reikia ne tik laimėti Vilniuje, bet ir tikėtis Pasvalio klubo nesėkmių žaidžiant su ne pačiais stipriausiais varžovais – Kauno „LSU-Atletu“ ir Kėdainių „Nevėžiu“.

Labai svarbi dvikova įvyks ir turnyro lentelės apatinėje dalyje – Panevėžio „Lietkabelis“ priims Utenos „Juventus“. Nuo šio mačo baigties priklausys septintosios vietos likimas.

REKLAMA

Teorinės galimybės patekti į atkrintamąsias varžybas dar neprarado ir „Nevėžis“, tačiau šiai ekipai reikia laimėti Klaipėdoje, namie nugalėti „Pieno žvaigždes“ ir sulaukti „Juventus“ pergalės Panevėžyje.

Savaitės socialinės akcijos

BEKO LKL diena mokykloje antradienį atkeliaus į Šiaulių Lieporių gimnaziją. Renginyje, kuris prasidės 13 val., dalyvaus „Šiaulių“ krepšininkai, LKF Garbės prezidentas Vladas Garastas, legendiniai krepšininkai Modestas Paulauskas ir Angelė Rupšienė.

BEKO LKL krepšininkų kortelių rinkėjai savo kolekcijas galės papildyti balandžio 26-ąją Klaipėdoje ir Kaune per lemiamas pirmojo ketverto komandų dvikovas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų