REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijoje – įkaitų drama

Vyriškis priėmė sprendimą ir atidavė ginklą (atnaujinta 14.55)

14 val. 55 min. Rusijoje policija apklausia Aleksandrą Vdoviną, kuris buvo užgrobęs banko „Zapadnyj“ skyrių Belgorodo mieste, pranešė televizijai „Life News“ šio miesto policijos atstovė Julija Jaroš.

14 val. 55 min. Rusijoje policija apklausia Aleksandrą Vdoviną, kuris buvo užgrobęs banko „Zapadnyj“ skyrių Belgorodo mieste, pranešė televizijai „Life News“ šio miesto policijos atstovė Julija Jaroš.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jis priėmė sprendimą ir atidavė ginklą, su juo dirba tyrimų operatyvinė grupė“, – sakė ji.

REKLAMA

J.Jaroš pažymėjo, kad su A.Vdovinu kalbamasi įvykio vietoje – banke.

„Procesinis sprendimas bus priimtas artimiausiu laiku“, – patikslino ji ir dar pridūrė, kad tarp įkaitų nukentėjusiųjų nėra.

Anksčiau buvo pranešta, kad licenciją praradusį banką „Zapadnyj“ užgrobė vietinis gyventojas A.Vdovinas.

Rusijos VRM Vyriausiosios valdybos Belgorodo srityje informacijos skyriaus viršininkė Jelena Čečeniova pranešė naujienų agentūrai „Interfax“, kad A.Vdovinas paleido tris įkaitus ir atidavė savo ginklą vietinės milicijos viršininkui.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos pietvakariniame Belgorodo mieste pirmadienį medžiokliniu šautuvu ginkluotas vyras įkaitais paėmė tris žmones; pareigūnai veda derybas dėl įkaitų išlaisvinimo, pranešė saugumo tarnybos.

„Jis pareikalavo jam duoti tam tikrą sumą pinigų“, – sakoma Belgorodo policijos parnešime, kuriame tiksli pinigų suma nenurodoma.

„Yra informacijos, kad banko viduje yra trys žmonės“, – pranešė pareigūnai, pridūrę, jog policija apsupo banko pastatą ir užtvėrė visą rajoną.

Regiono policijos atstovas Jevgenijus Kamalovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad pradėtos derybos dėl įkaitų paleidimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

FSB tarnybos regioninio padalinio atstovė nurodė, jog incidentas įvyko kreditiniame banke „Zapadnyj“.

Anot naujienų agentūros „Interfax“, banke įkaitus paėmęs Aleksandras Vdovinas derasi su banko atstovais ir nežada smurtauti.

„Aš sprendžiu klausimą su žmonėmis, banko atstovais, kitais žmonėmis. Nėra čia jokios eskalacijos, nėra čia jokios įtampos“, – sakė jis telefonu televizijos kanalui „Life News“.

„Esu visiškai normalus žmogus. Nėra čia jokio smurto ir to, ką kas nors galėtų sugalvoti“, – pridūrė A.Vdovinas.

REKLAMA

Anksčiau jo draugu prisistatęs Genadijus sakė, kad A.Vdovinas banke „Zapadnyj“ turėjo vekselių už daugiau kaip 20 mln.rublių. Jis dar sakė, kad užpuolikas turi žmoną ir tris vaikus.

Kiek anksčiau pirmadienį Rusijos centrinis bankas panaikino banko „Zapadnyj“ licenciją dėl įstatymų neatitinkančios veiklos. Kol kas nežinoma, ar įkaitų drama kaip nors susijusi su licencijos atėmimu.

Rusijos centrinio banko balandžio 1 dienos duomenimis, šis kreditinis bankas buvo 142-as pagal turto dydį Rusijoje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų