REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gatvių remontui pinigų nepadaugės

Duobėtos miesto gatvės bus remontuojamos ir šiais metais, tačiau tam miestas neturės daugiau pinigų nei 2013-aisiais. Nors Panevėžys iš Kelių priežiūros ir plėtros programos gatvėms tiesti, taisyti, prižiūrėti ir eismo sąlygoms gerinti 2014 metams gavo 5 mln. 579 tūkst. litų, arba 1 mln. litų daugiau nei pernai, tokia pat dalimi sumažino savo indėlį į gatvių būklės gerinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Duobės gatvėse

Pernai prisidėjusi 4 mln. litų, šiais metais Panevėžio savivaldybė nusiteikusi skirti 3 mln. Beje, ketino prisidėti dar mažesne suma, tik 2 milijonais, tačiau susizgribo, kad tokiam reikalui per mažai, ir dar pridėjo milijoną iš savo įmonių gautų dividendų.

REKLAMA

Tad šiais metais iš viso gatvių priežiūrai bus disponuojama maždaug 8,5 mln. litų – tiek pat, kiek ir pernai. Lėšas gatvių remontui ir priežiūrai tvirtins Panevėžio miesto taryba.

Iš valstybės gautų daugiau kaip 5,5 milijonų 3 mln. 789 tūkst. planuojama skirti miesto infrastruktūros objektų priežiūrai: gatvių asfalto dangai taisyti ir prižiūrėti (2 mln. 199 tūkst. 558 Lt), žvyruotų gatvių dangai taisyti ir prižiūrėti (330 tūkst), miesto eismo reguliavimo priemonėms taisyti ir prižiūrėti (500 tūkst), šaligatvių tvarkyti ir prižiūrėti (450 tūkst.). Mažesnes sumas planuojama skirti tiltų, viadukų priežiūrai.

REKLAMA
REKLAMA

Miesto ūkio skyriaus vedėjo pavaduotojas Vidas Darulis sako, kad reikėtų kuo greičiau pradėti remontuoti asfalto dangą Respublikos gatvėje, ruože tarp Klaipėdos ir Vasario 16-osios gatvių, ruože tarp Vasario 16-osios gatvės ir Taikos alėjos, Ramygalos gatvėje, dalyje tarp Vilniaus gatvės ir Nemuno gatvių, toje pačioje gatvėje, ruože nuo Kėdainių gatvės iki miesto ribos.

Didesni asfalto dangos remonto darbai turėtų prasidėti Pramonės, Paliūniškio gatvėse, Beržų gatvėje, ruože tarp Ramygalos ir Pilėnų gatvių.

600 tūkst litų numatyta skirti V. Alanto gatvei nuo V. Alanto ir J. Tilvyčio žiedinės sankryžos iki Projektuotojų gatvės. Valstybės pinigai taip pat bus naudojami atskiriems labiausiai susidėvėjusiems gatvių ruožams remontuoti įvairiose miesto vietose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Janonio gatvė bus tvarkoma iš Savivaldybės biudžeto lėšų. Iš savų lėšų miestas taip pat sutvarkys viršutinį asfalto sluoksnį Klaipėdos gatvės dalyje tarp Projektuotojų ir Savitiškio gatvių, tarp Žvaigždžių ir Projektuotojų gatvių. Pastarojoje gatvėje remonto darbai vyks dalyje tarp Kniaudiškių ir Klaipėdos gatvių, Dariaus ir Girėno gatvėje – dalyje tarp Klaipėdos ir Statybininkų gatvių.

Inga SMALSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų