REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Google“ pranešė, kad „Android“ operacinės sistemos valdomi išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai, naudodami klientinę programą „Chrome Remote Desktop“, jau gali gauti nuotolinę prieigą prie vartotojų asmeniniuose kompiuteriuose laikomų failų.

REKLAMA
REKLAMA

Ši paslauga prieinama „Chrome OS“ naudojančių nešiojamųjų kompiuterių (vadinamųjų „netbukų“) savininkams ir tiems, kurie savo įrenginiuose naudoja „Chrome“ interneto naršyklę. Pirmiausia į savo asmeninį kompiuterį reikia įdiegti pagalbinę programėlę, kurią galima parsisiųsti iš „Chrome Web Store“ svetainės. Ji diegiama kaip „Chrome“ naršyklės arba operacinės sistemos „Chrome OS“ plėtinys.

REKLAMA

Po to reikia į „Android“ įrenginį parsisiųsti ir įdiegti „Chrome Remote Desktop“ programą, nurodyti reikiamo kompiuterio vardą ir gauti nuotolinės prieigos prie jame laikomų failų teises. Pasiekti „Android“ telefonu ar planšete asmeniniame kompiuteryje esančius duomenis galima tik tuo atveju, jei šis kompiuteris yra įjungtas ir prisijungęs prie interneto.

„Google“ atstovai žada šiemet pateikti analogišką programinę įrangą ir „Apple“ „iOS“ valdomiems įrenginiams. Bendrovė pabrėžia, kad nuotolinė prieiga prie savo kompiuterio failų per „Android“ įrenginius yra saugi, nes viso ryšio seanso metu naudojamas SSL šifravimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų